Ο Μητσοτάκης επιχειρεί ανασχηματισμό - "φτιασίδωμα" για να αποφύγει και την εσωτερική γκρίνια

ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κυβέρνηση, ανασχηματισμός,

     Όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα 24ώρων αλλά κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να προεξοφλήσει αν ο ανασχηματισμός θα έχει άρωμα προς το κέντρο ή προς τα ακροδεξιά η οποία εμφανίστηκε ενισχυμένη και απειλητική.


Φυγή προς τα εμπρός θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επιχειρεί γρήγορο και ολοκληρωτικό (αν θέλετε «δομικό») ανασχηματισμό για να ξεπεράσει τη συντριβή από τις κάλπες.

Το μήνυμα βέβαια δεν θα αφορά μόνον την κοινωνία αλλά και το ίδιο του το κόμμα επιχειρώντας να αποφύγει την εσωτερική γκρίνια αφού η πτώση στις Ευρωεκλογές των 13 μονάδων αλλά και η απώλεια άνω του ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων δεν είναι απλή «ήττα» αλλά συντριβή στην ίδια την κοινωνία που του γύρισε την πλάτη.

Όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα 24ώρων αλλά κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να προεξοφλήσει αν ο ανασχηματισμός θα έχει άρωμα προς το κέντρο ή προς τα ακροδεξιά η οποία εμφανίστηκε ενισχυμένη και απειλητική.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει την εσωτερική γκρίνια αλλά και τους δελφίνους που περιμένουν τη στιγμή. Εξάλλου ο κάθε υπουργός και στέλεχος αποδίδει την τεράστια ήττα ανάλογα με τις ψήφους που συγκεντρώνει.

Για άλλους έφταιγε ότι δεν «αντιλήφθηκαν» την εμφανέστατη ακρίβεια, άλλοι ότι οι απώλειες προέρχονται από το «προοδευτικό πρόσημο» και τις απώλειες λόγω του γάμου ομοφύλων.

Κανείς βέβαια δεν θέλει να το ταυτίσει με την πραγματικότητα: τη διαφθορά, την κατάλυση του Κράτους Δικαίου, την Ελευθερία του Τύπου, τις απευθείας αναθέσεις, τη διάλυση της Υγείας και της Παιδείας και τόσα άλλα.

Μεγάλα ερωτήματα τίθενται αν θα αλλάξει όλες τις ηγεσίες των πρώτων και σημαντικών υπουργείων και αν αυτό φέρει εσωτερικές πληγές και γκρίνιες.

Η φυγή προς τα εμπρός όπως φαίνεται θα είναι απλά επικοινωνιακή καθώς ούτε η εξωτερική πολιτική αναμένεται να αλλάξει, ούτε ο ταξικός προσανατολισμός σε σοβαρά θέματα υγείας, παιδείας, οικονομίας και ανάπτυξης, Διοίκησης και ψηφιακού κράτους.

Εξάλλου όλοι μαζί κορόιδευαν για χρόνια όταν απέδιδαν την ακρίβεια σε εξωτερικούς παράγοντες και όχι στα καρτέλ που ήταν μπροστά τους.

Είναι πολύ αμφίβολο αν οι αλλαγές σε ονόματα και η προπαγάνδα θα μπορούσε να καλύψει τα πραγματικά αίτια της ήττας.
αναδημοσίευση από documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου