ΑΔΕΔΥ: Θα καταρρεύσει απο τις συνταξιοδοτήσεις το Δημόσιο!

* Πέρυσι έφυγαν με σύνταξη 14.000 δημόσιοι υπάλληλοι
* Φέτος θα φύγουν πάνω από 35.000

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστές στον δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο......

Το Δημόσιο απειλείται με κατάρρευση αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της ΑΔΕΔΥ για κύμα φυγής τουλάχιστον 35.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό θα προκαλέσει μαζί με τις μετατάξεις και τις ανακατανομές αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών ανάμεσα στα υπουργεία, ζήτημα ουσιαστικής λειτουργίας.

Η ΑΔΕΔΥ έκανε και λόγο για νέο γύρο κατασυκοφάντησης και στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση εμφανίζει επιλεκτικά και σκόπιμα κάποιες υψηλές αμοιβές σε ορισμένα υπουργεία, με στόχο να ενοχοποιήσει το τεράστιο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται με χαμηλούς μισθούς.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστές στον δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο, αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτική κατά το 2010, αν δεν υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις σχετικά με την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων, που ζητούσαν να κριθεί η συνταγματικότητα κυβερνητικών μέτρων, όπως προέκυψαν από το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου