Αυγούστου 2010

Η ελληνική μεταμοντέρνα δημοκρατία της «εποχής ΔΝΤ», από πρωθυπουργική μετατρέπεται στα μουλωχτά σε προεδρική, από μισο-κοινοβουλευτική σε ανοιχτά «εξωκοινοβουλευτική»........

Η καθυστερημένη αποκάλυψη της απόφασης του πρωθυπουργού, που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβέρνησης στις 6 Αυγούστου, για τη δημιουργία ενός κονκλαβίου επίσημων «συμβούλων» γύρω από τον ίδιο, φέρνει στην επιφάνεια ένα ευρύτερο αντιδημοκρατικό πολιτικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Ως «υπερδομή της κυβέρνησης» χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο το «σύστημα συμβούλων» του Παπανδρέου, ενώ παρουσιάοτηκε ως αντιγραφή του "οβάλ γραφείου" των προέδρων των ΗΠΑ, που περικυκλώνεται από «συμβούλους».

Το σύστημα αυτό καθιερώθηκε στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του '70 και εκεί ανδρώθηκε ο γνωστός Χ. Κίσινγκερ. Πρόκειται για ένα αδιαφανές σύστημα άμεσης παρέμβασης και καθοδήγησης της πολιτικής ζωής από τα κυρίαρχα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και στη βαλκανική, νεοπασοκική εκδοχή του, πρόκειται για ένα σύστημα άμεσης παρέμβασης και καθοδήγησης από τις πρεσβείες και τα διεθνή, κυρίως χρηματοπιστωτικά υπερμονοπώλια, με αρχηγό την Γκόλντμαν Σαξ.

Η δε προτίμηση του Παπανδρέου στους αγγλοσάξονες συμβούλους, δεν κρύβεται με τίποτε. Κανένας, μα κανένας εκπρόσωπος της «ηπειρωτικής Ευρώπης», της Γαλλίας ή της Γερμανίας, δεν περνά το κατώφλι του Μαξίμου. Ακόμη και ο Σουηδός από τους «σοφούς» αποδεικνύεται πιόνι του αμερικανοεβραϊκού λόμπι, ενώ και ο σύμβουλος Ιταλός, από «κεντροαριστερός χαφ» βγαίνει δεξί εξτρέμ, ως επιφανές πρώην στέλεχος του και μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Η εποχή Πιουριφόι επιστρέφει, ντυμένη με την ελληνική μίνι φούστα της «όπεν γκάβερμεντ», ελληνιστί «ανοιχτής διακυβέρνησης».

Η ελληνική μεταμοντέρνα δημοκρατία της «εποχής ΔΝΤ», από πρωθυπουργική μετατρέπεται στα μουλωχτά σε προεδρική, από μισο-κοινοβουλευτική σε ανοιχτά «εξωκοινοβουλευτική». Πρόκειται για μια γενικευμένη τάση της εποχής μας, όπου το αστικό κράτος υποτάσσεται στο επιχειρηματικό υπερκράτος.

Η κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία σαπίζει φανερώνοντας την κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας προς τον απροκάλυπτο ολοκληρωτισμό.
από την εφημερίδα ΠΡΙΝ

Δύο από τα 76 ακίνητα – «φιλέτα» του Δημοσίου βγάζει στο «σφυρί» η κυβέρνηση λόγω κρίσης!


Σύμφωνα με πηγές της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση των δύο ακινήτων είναι ήδη έτοιμη (!) και το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Η κυβέρνηση αναζητά ιδιώτες επενδυτές, που θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου την εκμετάλλευση των δύο ακινήτων για διάστημα έως 50 χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα». Λέτε να κρατήσει τόσο η κρίση;

Προς το παρόν στο «σφυρί» βγαίνει το ακίνητο των 270 στρεμμάτων, που εκτείνεται από το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, συνολικής έκτασης 16.900 στρέμματα.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει αρκετοί επενδυτές και αναμένεται μετά την ανακοίνωση της απόφαση να κάνουν και επισήμως τις προτάσεις τους.
Ηδη για το συγκεκριμένο φιλέτο υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και στους δυνάμει επενδυτές συγκαταλέγεται και η κοινοπραξία Γέφυρα που έχει κατασκευάσει και εκμεταλλεύεται ήδη τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου. Οι μέτοχοι της κοινοπραξίας είναι ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος (από τους μεγαλύτερους του κόσμου) Vinci (57%), η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία Ακτωρ (22%) και οι επίσης ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες J&Ρ- Αβαξ (12%) και Αθηνά. Ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του φιλέτου αυτού έχει ήδη εκδηλώσει και η Qatar Ηolding, η οποία έχει προγραμματίσει και επενδύσεις στην ενέργεια στο λιμάνι του Αστακού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αραβική εταιρεία Qatar Ηolding μαζί με άλλους ξένους επενδυτές ζήτησαν από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στοιχεία για τη διαθέσιμη προς αξιοποίηση ακίνητη περιουσία δίπλα τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης». Πριν από λίγο καιρό μάλιστα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δορυφορικών απεικονίσεων και των τοπογραφικών της περιοχής για λογαριασμό των Αράβων. Η επένδυση στο Αντίρριο προβλέπεται να δημιουργήσει περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας σύμφωνα με φορείς της περιοχής. Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο επενδυτών από το Κατάρ αναμένεται να φτάσει στο Αντίρριο και θα επισκεφθεί τους πρώην εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας αλλά και περιοχή κοντά στο Μεσολόγγι 300 στρεμμάτων που ενδείκνυται για βιομηχανική αξιοποίηση.

Εξάλλου ανάμεσα στους ενδιαφερομένους για την εκμετάλλευση ακινήτων- φιλέτων του Ελληνικού Δημοσίου φέρεται να είναι και ο μεγαλύτερος αιγυπτιακός επιχειρηματικός όμιλος της Αιγύπτου, η Οrascom που ελέγχεται από την οικογένεια Σαουίρις.

Στα σχέδια της ΚΕΔ, που βεβαίως θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με όποιον αναλάβει την 50ετή εκμετάλλευση της έκτασης, περιλαμβάνεται η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, η κατασκευή μίας από τις μεγαλύτερες μαρίνες της περιοχής, η κατασκευή εμπορικών κέντρων και χώρων ψυχαγωγίας και εστίασης.

Διεθνών προδιαγραφών

Ιδιαίτερα φιλόδοξα είναι τα σχέδια της ΚΕΔ για το δεύτερο από τα ωριμότερα ακίνητα- φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου που είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν και η περιβάλλουσα αυτό περιοχή, συνολικής έκτασης 16.900 στρεμμάτων. Η περιοχή διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία τουριστικών υποδομών οι οποίες θα προσελκύουν τουρίστες με γερά πορτοφόλια από όλον τον κόσμο και μάλιστα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι το ψηλότερο της Ελλάδας και η διάρκεια παραμονής του χιονιού είναι μεγάλη ενώ δίπλα βρίσκεται η λίμνη Βεγορίτιδα στην οποία σχεδιάζεται να δημιουργηθούν ναυταθλητικές εγκαταστάσεις. Στην περιοχή σχεδιάζεται ακόμη η δημιουργία πίστας 1.000 μέτρων στην οποία θα μπορούν να προσγειώνονται ελαφρά αεροσκάφη μεταφέροντας τουρίστες από περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Λίστα με 76 ακίνητα-φιλέτα, των οποίων η συνολική έκταση ανέρχεται σε χιλιάδες στρέμματα, έχει στα χέρια του ο σύμβουλος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), που είναι η κοινοπραξία Εθνική Τράπεζα Α.Ε., Ρlanet Α.Ε., CSF Α.Ε. και Savills Ηellas ΕΠΕ.

Η εντολή που έχει πάρει η κοινοπραξία από τη διοίκηση της ΚΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών είναι να ξεχωρίσουν- σε πρώτη φάση- τα 20 πιο ώριμα ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία στη συνέχεια θα ενοικιαστούν μέσω διεθνών πλειοδοτικών διαγωνισμών με χρονικό ορίζοντα μέχρι και 50 ετών. Αν όλα πάνε καλά και η αξιοποίηση των ακινήτων προχωρήσει- βοηθούσης και της οικονομικής συγκυρίας- σύμφωνα με τα σχέδια της ΚΕΔ, το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να έχει ένα ετήσιο συνολικό εισόδημα περίπου 1 δισ. ευρώ. Διευκρινίζεται ότι το 75% των εσόδων που θα εισπράττονται από τη μακρόχρονη ενοικίαση των ακινήτων θα πηγαίνει για τη χρηματοδότηση των στεγαστικών αναγκών του Δημοσίου, ελαφρύνοντας έτσι σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό από δαπάνες που καταβάλλει σήμερα.
πηγή Madata.GR

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επέτρεψε να κυριαρχήσει η πολιτική της Τρόικας (!) στο Πεντάγωνο και σαν να μην έφτανε αυτό αδυνατεί να στηρίξει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων....

Οι χαμηλή διαθεσιμότητα μαχητικών λόγω έλλειψης σε ανταλλακτικά, υλικά συντήρησης, κινητήρες και οι παραιτήσεις μηχανικών και τεχνικού προσωπικού έχουν συμπιέσει σημαντικά το πτητικό πρόγραμμα των πιλότων και δημιουργούν προβλήματα στην επιχειρησιακή λειτουργία της Πολεμικής Αεροπορίας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επέτρεψε να κυριαρχήσει η πολιτική της τρόικας στο Πεντάγωνο και σαν να μην έφτανε αυτό αδυνατεί να στηρίξει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντιθέτως, τα απαξιώνει με δηλώσεις και ενέργειες της. Μεγάλος αριθμός αεροσκαφών είναι καθηλωμένα στο έδαφος, αφού δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για την συντήρηση και επισκευή τους. Πολλά από αυτά είναι μαχητικά F-16 Block 30 που έχουν "μείνει" από κινητήρα.

Η τραγική καθυστέρηση στην έγκριση της προμήθειας αεροκινητήρων κόστος περί τα 225 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα , που συμπληρώνουν οι συνεχείς βλάβες σε αεροσκάφη περασμένης γενιάς τα οποία η Πολεμική Αεροπορία δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει. Προβλήματα τα οποία έχει επισημάνει και ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας καθώς επίσης και η προηγούμενη ηγεσία. Η διαθεσιμότητα αεροσκαφών πλήττεται ταυτόχρονα από τις σωρηδόν παραιτήσεις τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι εγκαταλείπουν την ένστολη υπηρεσία λόγω των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό τους. Συνέπεια αυτού είναι οι Πτέρυγες Μάχης να μην μπορούν να ανταποκριθούν πολλές φορές στην επιχειρησιακή τους λειτουργία. Εξαιτίας του ασφαλιστικού έχουν καταγραφεί και πολλές παραιτήσεις ιπταμένων ,έμπειρων αξιωματικών οι οποίοι θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν την νέα γενιά πιλότων.

Οι ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό έχουν οδηγήσει σε μείωση και συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος των ιπταμένων, αφού την ίδια στιγμή η τουρκική προκλητικότητα και οι απαιτήσεις για την αναχαίτιση στο Αιγαίο όχι μόνο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα αλλά αυξάνονται. Και ενώ θα περίμενε κανείς από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό Πάνο Μπεγλίτη, να στηρίζουν τα στελέχη που αγωνίζονται και κινδυνεύουν για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων , αυτοί καταφέρουν απανωτά πλήγματα στο ηθικό των ένστολών.

Απαξίωση

Εξαπέλυσαν επίθεση στους αεροπόρους που αντέδρασαν στην περικοπή του επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας Τέσσερις νεκρούς θρηνούν οι Ένοπλες Δυνάμεις τον τελευταίο μήνα και όλοι ανήκαν στην κατηγορία αυτή. Οι δυο χειριστές του Απάτσι, ο ΟΥΚάς και ο πιλότος του F-16. Τους χαρακτήρισαν άσχετους δυναμιτίζοντας το κλίμα στο Στράτευμα, και "δημόσιους υπάλληλους", λες και χτυπάνε κάρτα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν ανεβαίνουν στα αεροσκάφη μετά τις 3 το μεσημέρι να αναχαιτίσουν τους Τούρκους στο Αιγαίο.

Η αστοχία των κινήσεων της πολιτικής ηγεσίας ενισχύθηκε με τις κομματικές κρίσεις του Μαρτίου στις Ένοπλες Δυνάμεις και την προώθηση ημετέρων σε νευραλγικούς τομείς. Και τώρα η απαξίωση στους στρατιωτικούς συνεχίζεται με τον νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών. Το σχέδιο Νόμου συντάχθηκε από ανθρώπους εκτός του Στρατεύματος και εκ των υστέρων δόθηκε στα Επιτελεία για . Ένα σχέδιο νόμου για αυτούς, χωρίς αυτούς.
Του Ανδρέα Κούτρα από τον Ελεύθερο Τύπο

Το διεθνές άδικο και η πολιτική ανικανότητα
σύμμαχοι εναντίον της χώρας
του Κ. Μπετινάκη από το στυξ

Δύο ήταν οι μέχρι τώρα φαντασμαγορικές αλλά εξόχως αμφιλεγόμενες κινήσεις στην σκακιέρα της εξωτερικής πολιτικής του πρωθυπουργού. Οι προσκλήσεις των πρωθυπουργών της Τουρκίας και του Ισραήλ να έρθουν στην χώρα.

Οι "κατακτητές" της χώρας το διακηρύσσουν πλέον ανοιχτά!
του Γιώργου Δελαστίκ στην εφημερίδα ΠΡΙΝ

Ωμά, χωρίς περιστροφές, η γερμανική έκδοση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς του Λονδίνου αποδίδει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου την υπέρτατη τιμή – κατά τη γερμανική νοοτροπία, φυσικά: «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα» τον αποκαλεί από τον τίτλο κιόλας άρθρου της. Για όποιον δεν το αφομοίωσε, το ξανατονίζει στο κλείσιμο του άρθρου: «Ένα πράγμα είναι καθαρό. Αυτός είναι ο άνθρωπός μας εκεί στην Αθήνα. Δεύτερη ευκαιρία δεν υπάρχει»!

Οι κατακτητές της χώρας το διακηρύσσουν πλέον ανοιχτά. Τέτοια κυβέρνηση δοσίλογων σαν αυτή του Παπανδρέου δεν πρόκειται να ξαναβρούν! Όσο προλάβουν να λεηλατήσουν τη χώρα τώρα, όσο ακόμη βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση Παπανδρέου,

Αλλαγές και νέα μέτρα δείχνει το .... επικαιροποιημένο Μνημόνιο
γράφει ο Σπύρος Γκανής

Εξειδίκευση των μέτρων που θα ληφθούν προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για την ελληνική οικονομία, περιλαμβάνει το .... επικαιροποιημένο μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ιδιωτικοποιήσεις, φοροεπιδρομή, .. πράσινοι φόροι, νέες αλλαγές και στο εργασιακό καθεστώς κ.α.

Αλλαγές στα εργασιακά φέρνει το επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου, που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναμόρφωσης του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

"Απελευθέρωση" η Εθνικοποίηση, το πραγματικό δίλημμα
της Φλώρας Παπαδέδε* από την εφημερίδα ΠΡΙΝ
(το ΑΝΤΙΚΡΥ προσυπογράφει)

Τι συνιστά η παραγωγή κι ο εφοδιασμός μιας χώρας με ηλεκτρική ενέργεια; Κάλυψη μιας βασικής κοινωνικής ανάγκης, αφού κανείς σήμερα δεν μπορεί να δουλέψει και να ζήσει χωρίς ρεύμα; Ή «αφάγωτη πίτα 10 δισ. ευρώ», «χοντρό φιλέτο» για κρατικοδίαιτους «επενδυτές» και «ισχυρό μαγνήτη» για ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα;
 
Οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις του κεφαλαίου (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), ξένοι και ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβερνητικοί και «αντιπολιτευόμενοι» δοσίλογοι, απαντούν φυσικά το δεύτερο.

Tου Σταυρου Λυγερου από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Με κηδεμόνα την τρόικα και με όπλο το εκβιαστικό δίλημμα «Μνημόνιο ή πτώχευση», η κυβέρνηση Παπανδρέου λειτουργεί σαν οδοστρωτήρας. Και μάλιστα μέχρι στιγμής με μεγάλη επιτυχία. Η διάλυση της απεργίας των φορτηγατζήδων είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας, που ενίσχυσε την εντύπωση ότι η αντίσταση στην κυβερνητική επιλογή είναι ατελέσφορη και ως εκ τούτου μάταιη. Κυριαρχεί η πεποίθηση πως λόγω των ειδικών συνθηκών η κυβέρνηση δεν έχει περιθώριο υποχώρησης.

Ένας νέος ... άξονας χωρίς προοπτικές!

Η τουρκοϊσραηλινή διένεξη του περασμένου Μαΐου με τα γεγονότα της Γάζας οδήγησε σε μια ταχύτατη και θεαματική σύσφιγξη σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ, με την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Αθήνα, ένα μόλις μήνα μετά την επίσκεψη Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ.

Η πίεση της Αγκύρας στο Αιγαίο και η αδυναμία αποτροπής οδήγησε την Ελλάδα στην «αγκαλιά» του Ισραήλ,

    Αποτέλεσμα επιλογών της διοίκησης η αποτυχία της στα STRESS TEST    

Καθόλου φυσιολογική παρότι αναμενόμενη ήταν η αποτυχία που κατέγραψε πρόσφατα η Αγροτική Τράπεζα στο «στρες τεστ» που υποβλήθηκε μαζί με 90 ακόμη τράπεζες της ΕΕ. Η Αγροτική Τράπεζα να θυμίσουμε ότι «κόπηκε» μαζί με έξι ακόμη τράπεζες της ΕΕ. Αξίζει όμως να δούμε τις αιτίες.

Η αποτυχία της Αγροτικής να περάσει τον έλεγχο οφείλεται σε δύο εντελώς ακατανόητες, με όρους αγοράς πάντα, επιλογές που έκανε πέρυσι η νέα διοίκηση της τράπεζας, υπό τον Θόδωρο Παντελάκη, που επιλέγηκε από την νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Θ. Παντελάκης, επαγγελματίας τραπεζίτης, μέχρι τότε ήταν αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Πειραιώς.


Κανένα από τα δραματικά οικονομικά στοιχεία δεν μπορεί να δικαιώσει την επιλογή του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του για υπαγωγή στο ΔΝΤ επειδή... έτσι θα αποφεύγαμε την πτώχευση. Τίνος η πτώχευση υποτίθεται πως αποφεύγεται;

Με την ανεργία στο 20% (η ανεπίσημη αγγίζει το 30%, κατά τον Σάββα Ρομπόλη του Ινστιτούτου ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), με 100.000 επιχειρήσεις να κλείνουν, με τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό να κατατρώγει το

από το πολιτικοσατιρικό Διαδίχτυ!

Με αφορμή το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο «προχωρημένος» Γιωργάκης σκέπτεται ν΄ανοίξει και το επάγγελμα του πρωθυπουργού το οποίο, όπως ξέρετε, είναι κλειστό εδώ και κάμποσες δεκαετίες καθόσον δύο οικογένειες, άντε τρεις με το Μητσοτακέικο, κυβερνάνε αυτόν τον έρμο τον τόπο και χαΐρι δεν έχει δει μέχρι τώρα...

* Στο 12% εκτοξεύθηκε η ανεργία τον Μάιο.
* Η τρόικα εκτιμά ότι θα ξεπεράσει το 14% φέτος.
* Ενώ η ΓΣΕΕ προβλέπει ότι θα φτάσει στο 20%

Στην Ελλάδα, η ανεργία των νέων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και μπορεί να δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις. Η λύση, πέρα από την ενίσχυση των προγραμμάτων στήριξης της εργασίας των νέων,

* Κι έφερε γέρο ιταλό σύμβουλο στο Μαξίμου
* Άγνωστο πόσο θα τον πληρώσουμε...

Η τοποθέτηση του Ιταλού Τομάζο Πάντοα Σκιόπα στη θέση του οικονομικού συμβούλου του Γ. Παπανδρέου, που ακολούθησε μια σειρά άλλων τέτοιων τοποθετήσεων (αλήθεια, όλοι αυτοί που έχουν διοριστεί σε τέτοιες περίοπτες θέσεις πού δουλεύουν;

Ένας νέος Νόμος πέρασε πρόσφατα από την Τουρκική Βουλή με στόχο την μείωση της ανεργίας της γείτονος, την ίδια περίοδο που στην Ελλάδα η ύφεση πλησιάζει το 5% και το ποσοστό ανεργίας καλπάζει προς το εφιαλτικό 20% !
Μια πρωτότυπη μέθοδο για την μείωση της ανεργίας ενέκρινε το κοινοβούλιο της γείτονος. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση επιτρέπεται η πρόσληψη νόμιμων αλλοδαπών μόνο σε ποσοστό 20 %, συγκεκριμένα ένας εργοδότης προκειμένου να προσλάβει αλλοδαπό εργαζόμενο θα πρέπει ήδη να απασχολεί 5 τούρκους, για δεύτερο αλλοδαπό 10 τούρκους κ.ο.κ.

Μετά το "SMS" .... ευαισθησίες και ... κολοτούμπες
Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ανέδειξε σε όλη του την μεγαλοπρέπεια το πελατειακό κράτος και τους μηχανισμούς του, το οποίο παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές εξαγγελίες, «ζει και βασιλεύει» καθορίζοντας καταλυτικά και την κυβερνητική πολιτική.
Η … ευαισθησία που επέδειξε το κυβερνών κόμμα μετά την πίεση των πράσινων συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως αυτή εκφράστηκε με το γνωστό SMS του προέδρου της .... εξανάγκασε κυβέρνηση και τρόικα σε ...

Νέες .. δεσμεύσεις και .. ρήγματα στο κυβέρνητικό μπλοκ
 γράφει ο Σπύρος Γκανής
Ένα νέο μίνι Μνημόνιο θα υπογράψει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα- κατά το πρότυπο του αρχικού Μνημονίου- ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας.
Το νέο αυτό μίνι Μνημόνιο, ναι μεν δεν ζητά πρόσθετα μέτρα, αλλά συγκεκριμενοποιεί ορισμένες γενικές δεσμεύσεις – σφίγγει δηλ. τα λουριά - του αρχικού Μνημονίου με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ θέτει και νέα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των μέτρων.

Με «καθαρές» κουβέντες τα …. πράσινα συνδικάτα απειλούν την κυβέρνηση.
γράφει ο Σπύρος Γκανής
"....Καθαρές κουβέντες. Σε όλα υπάρχουν όρια. Ο αγώνας δεν είναι για εμάς, είναι για τον καταναλωτή. Γι’ αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε...."

Με μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο "πράσινος" πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, προειδοποιεί ότι οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση είναι διατεθειμένοι «να φτάσουν στα άκρα, να ματώσουν» στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στις προτάσεις ΔΝΤ και τρόικας όσον αφορά μονάδες της ΔΕΗ ή την πώληση ενέργειας σε τιμές κόστους.

Από την δήλωση "Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα" του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τον περασμένο Δεκέμβριο και τις λοιδωρίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο μεταξύ των οποίων και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που με τίτλο στο εξώφυλλο "Ο πόλεμος για τα πετρέλαια" και "Ιδού το ελληνικό πετρέλαιο" κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου, περάσαμε σην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τώρα οι ΗΠΑ προτείνουν επίσημα ... εμπορική συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο!

Έστω και αν "ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές", λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.