Πρόωρες εκλογές με σταυρό ...

ΚΑΘΟΛΟΥ δεν ενδιαφέρει τον πρωθυπουργο το θέμα της λίστας ή του σταυρού προτίμησης σε περίπτωση που θελήσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Την αποκάλυψη αυτη έκανε στενός του συνεργάτης στο newpost καθως οπως έλεγε, το τελευταίο θέμα που απασχολεί τον Γιώργο Παπανδρέου είναι αυτο.

ΜΕ ΤΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ σύστημα δηλαδή θα κάνει εκλογές αν αποφασίσει κατι τέτοιο. Ίσα, ίσα δεν θα ήθελε να προσθέσει επιπλέον γκρίνια και εσωκομματικό θέμα με την τοποθέτηση υποψηφίων βουλευτών στη λίστα κάθε εκλογικής περιφέρειας που μοιραία μπορεί να αδικήσει κάποιους άλλους.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ το σύστημα θα παραμείνει το ίδιο ώστε όλοι οι υποψήφιοι να τρέχουν για το σταυρό στις περιφέρειες τους υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ αυτο οπως αναφέρει συνεργάτης του πρωθυπουργου, πολυ απλά σημαίνει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ενδιαφέρεται για το χρόνο που λήγει στις 3 Απριλίου και που του δίνει το δικαίωμα ο νόμος να κάνει εκλογές με λίστα αφου μέχρι τότε ισχύει το 18μηνο απο τις τελευταίες εκλογές (Οκτώβριος 2009) αλλα τον ενδιαφέρει οι εκλογές να παραμένουν ως θέμα ανοικτές για οπότε ο ίδιος κρίνει.

ΒΕΒΑΙΑ Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών προκαλεί και διαφορετικά συναισθήματα στους βουλευτές. Είναι ο "μπαμπουλας" της κοινοβουλευτικής ομάδας που χρησιμοποιεί ο κάθε πρωθυπουργός για να τιθασεύσει τους βουλευτες του, ιδίως όταν οι ίδιοι δεν είναι ήσυχοι.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ παρούσα φάση, οι πράσινοι βουλευτές δεν είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν με σταυρωμένα τα χέρια ιδίως όταν λήξη το 18μηνο της λίστας.
πηγή: NewPost

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.