Παραιτήθηκε ο Παπανδρέου από την ΜΚΟ «Saif al-Islam» του Καντάφι....

ΤΟΝ ΓΥΡΟ του κόσμου έκαναν τα ονόματα των πολιτικών που κοσμούσαν τα διοικητικά συμβούλια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που είχαν ιδρύσει ο δικτάτορας της Λιβύης και των γιών του. Ανάμεσά τους και ο έλληνας πρωθυπουργός που όπως αποκάλυψε το Newpost ήταν μέλος σε ΜΚΟ του Μουαμάρ Καντάφι.
Υπό το βάρος των αρνητικών σχολίων που δημοσιεύθηκαν ακόμη και σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ένας ένας οι πολιτικοί άρχισαν να εγκαταλείπουν τον Καντάφι και τις ΜΚΟ του.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ από τη διεθνή πολιτική και τον επιχειρηματικό κόσμο παραιτήθηκαν από τις θέσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου του φιλανθρωπικού ιδρύματος Saif al-Islam, του οποίου ιδρυτής είναι ο γιος του Λίβυου ηγέτη Καντάφι, όπως αναφέρει ρεπορτάζ των TIMES.

ΜΕΤΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ, στην οποία έκανε λόγο για λουτρό αίματος στους δρόμους της Λιβύης εάν οι αντίπαλοι του πατέρα του επιχειρούσαν να τον ανατρέψουν από τη θέση του, πολλά ήταν τα μέλη του ιδρύματός του που αποφάσισαν να παραιτηθούν. Βέβαια, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι επαφές του γιου Καντάφι στο Λονδίνο, από τον κλάδο των επιχειρήσεων και της πολιτικής, τις οποίες διατηρεί με υποσχέσεις για πρόσβασή τους στον ορυκτό πλούτο της Λιβύης, μέχρι στιγμής έχουν επιδείξει απροθυμία να αποστασιοποιηθούν από τις θέσεις του κ. Καντάφι.

«Όμως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, δήλωσε εχθές ότι δεν θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος» αναφέρουν οι TIMES σημειώνοντας επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί με τον στρατηγό Καντάφι στη Λιβύη τον περασμένο Ιούνιο όπου υπέγραψε ένα στρατηγικό μνημόνιο για θέματα ενέργειας, κατασκευών και τουρισμού σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη κρίση χρέους της Ελλάδας.
πηγή: Newpost

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.