Ξύλο στην παρέλαση της Ξάνθης για την 25η Μαρτίου - Βίντεο

Ξύλο μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και μελών της Πρωτοβουλίας Αντίστασης έπεσε λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης στην Ξάνθη. Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την πρόσβαση των μελών της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στην Πλατεία Ελευθερίας, στο ύψος της Δημοτικής αγοράς. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την άφιξή τους, και ενώ ζητούσαν να τους επιτραπεί η είσοδος προς την παρέλαση,  σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ με τα ΜΑΤ. Έπεσαν μερικές «ψιλές» μεταξύ των δύο πλευρών, οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν και μετά από 10 λεπτά τα πνεύματα ηρέμησαν.

Μόλις ξεκίνησε η παρέλαση, οι διαδηλωτές αποχώρησαν ενώ μικρής έκτασης συμπλοκή σημειώθηκε και στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κ. Μπένη, oπου παρέμειναν οι διαδηλωτές μέχρι το τέλος της παρέλασης όταν και πραγματοποίσαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους (εικόνα 7). Οι χώροι στην πλατεία Ελευθερίας παρέμειναν αποκλεισμένοι σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης.


Μετά το τέλος της παρέλασης η Πρωτοβουλία Αντίστασης έβγαλε την εξής ανακοίνωση:
25η και σήμερα στην Ξαάνθη πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση με δυναμικό και αποφασιστικό τρόπο για να δειξουμε την αντίθεση μας για το μέλλον το οποίο μας ετοιμάζουν.

Η αστυνομια ειχε συγκεκριμένες εντολές, οπως μας γνωστοποίησε ανώτερο στέλεχός της! Να μη πλησιάσουμε τον κόσμο! Ο κόσμος όμως είμαστε όλοι εμείς που αγωνιούμε, αγωνιζόμαστε, βλέπουμε να μας καταπατούν κάθε δικάιωμα, στη ζωή, την εργασία, τη παιδεία ,την υγεία και φυσικά στην ελευθερία.

Αστυνομοκρατούμενη παρέλαση, με την πλατεία Ελευθερίας ανελεύθερη! Παρέλαση που οι επίσημοι φοβόνταν να παρακολουθήσουν γιατί ήξεραν τι άποψη έχει ο λαός γι αυτούς! Παρέλαση με τις δυνάμεις καταστολής πλήρως εξοπλισμένες  να επιτίθενται σε συγκεντρωμένους προς υπεράσπισης  του πολιτικού συστήματος!

Οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν!Με πορεία προχωρήσαμε και συγκεντρωθήκαμε στην Τσιμισκη και 28ης Οκτωβρίου, με πανο συνθήματα παρόλο που οι δυνάμεις καταστολής ήταν μπροστά μας και επιχείρησαν ξανά να μας επιτεθούν!

 Ωστόσο ,η αποφασιστικότητα όλων μας δεν επέτρεψε να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της παρουσίας μας στο δρόμο!Με το πέρας της παρέλασης πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία, κόντρα στην πολιτική τους, την αναξιοπρέπειά τους και τον φασισμό τους!

Ραντεβού στους δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου