Ματαιώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο - Βίντεο

Ματαιώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν από συγκεντρωμένους που με συνθήματα και πανό καταφέρθηκαν εναντίον των πολιτικών και του Μνημονίου.

«Δεν μπορούσαμε να βάλουμε σε κίνδυνο τα παιδιά» ήταν η επίσημη εξήγηση που δόθηκε για τη ματαίωση, από τα χείλη του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Ευρυπίδη Κουκιαδάκη. 

Στο χώρο της παρέλασης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς διάφορα άτομα που κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, τα οποία και καταφέρονταν με πανό και συνθήματα εναντίον των πολιτικών και του Μνημονίου.

Η ΕΛΑΣ έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τις ομάδες των συγκεντρωμένων που αποδοκίμαζαν τους πολιτικούς, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αποχωρήσει και η παρέλαση να ματαιωθεί.

Στα αίτια της ματαίωσης της παρέλασης αναφέρθηκε ο κ. Κουκιαδάκης: «Δεν μπορούσε να γίνει η παρέλαση κάτω από συνθήκες που θα έθεταν σε κίνδυνο τα παιδιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εκείνο που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και ηρεμία. Εάν επιμέναμε για τη διεξαγωγή μιας παρέλασης, υπό την προστασία της αστυνομίας και με δακρυγόνα, θα ήταν μια αστοχη πράξη». Μάλιστα, διευκρίνισε πως «οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για να στοχοποιούμε πρόσωπα».

Απαντώντας στο αίτημα των διαμαρτυρομένων για την αποχώρηση των πολιτικών προσώπων από την παρέλαση, ο κ. Κουκιαδάκης είπε ότι ούτε η κυβέρνηση ήταν παρούσα, ούτε οι βουλευτές, ενώ για τη δική του παρουσία υποστήριξε ότι έχει την ευθύνη της διενέργεια της παρέλασης.«Δεν έφυγα από τον χώρο γιατί ήμουν υπεύθυνος για την παρέλαση και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας που ήταν εδώ για να παρελάσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου