Στα 4.000.000 ευρώ η νομική υποστήριξη για το PSI!

από NEWS 247
Πρόσθετη αμοιβή τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο ως έξοδα για τη νομική υποστήριξη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου για το PSI.

Ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, ορίζει πρόσθετη αμοιβή μέχρι 4 εκατ. ευρώ στους αντιπροσώπους ολοκλήρωσης συναλλαγής (closing agents) που συμμετείχαν στο PSI.

Με την ίδια Πράξη εγκρίνεται ποσό μέχρι 3,4 εκ. ευρώ στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) ως έξοδα νομικής υποστήριξης στο πλαίσιο του PSI.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό κόστος για τις νομικές συμβουλές του IIF για το κούρεμα του ελληνικού χρέους είχε υπολογιστεί σε 7 εκατ. ευρώ και οι πιστωτές επέμεναν να το πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Σαχινίδης κατέθεσε επίσης διάταξη με την οποία παρατείνονται έως το τέλος του χρόνου συμβάσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού στον ΟΔΔΗΧ.

Και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, ξεκαθάρισε χθες Τρίτη, ότι το επιστημονικό προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών δεν κινδυνεύει με απόλυση ενόψει αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων έως το 2015.

"Όποια αξιολόγηση γίνει, θα γίνει για να διαπιστωθεί, εάν είναι επαρκείς", είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου