Η Μέρκελ βλέπει μέτρα ανάπτυξης μέσω ΕΤΕπ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προσέθεσε τη φωνή της σ' εκείνους οι οποίοι καλούν να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια της ΕΕ που έχει συμφωνηθεί να δαπανηθούν για τις υποδομές... με πιο ευέλικτο τρόπο ώστε να συμβάλλουν να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη.

"Ετοιμάζουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα ενόψει της Συνόδου Κορυφής", φέρεται να είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σε μια συνέντευξή της, ξεκαθαρίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν προτίθεται να επιτρέψει το δημοσιονομικό σύμφωνο να τεθεί υπό επαναδιαπραγμάτευση.

Οι δηλώσεις της εντάσσονται στην έμφαση που μοιάζει να δίνει τις τελευταίες ημέρες η Γερμανία στο να συμφωνηθούν μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, πέραν των επώδυνων αυξήσεων φόρων και των περικοπών των δαπανών που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς και την κοινή γνώμη σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Η μεταβολή της ρητορικής της Μέρκελ αποτελεί επίσης μια ενδεχόμενη αντίδραση στην πιθανότητα ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλλία Φρανσουά Ολάντ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές την 6η Μαΐου. Ο Ολάντ έχει επικρίνει την έμφαση την οποία δίνει η Μέρκελ στις περικοπές δαπανών και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
ΑΠΕ
( Hide )
  1. Νικος ο Βουλγαρος29 Απριλίου, 2012 21:04

    Ο Ζαρατουστρα ελεγε για μια δυναμη επι της Γης που αντιπροσωπευε την Καλοσυνη και την Αγαπη .
    Ειχε ομως και μια κακη δυναμη που θα ερχοταν στην Γη με αγγελικο προσωπο αλλα θα κυριευε τον κοσμο ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ , και την ονομαζε ΑΝΓΚΡΑ ΜΑΝΙΟΥ ,το ΑΝΓΚΡΑ ευκολα γινεται ΑΝΓΚΕΛΑ .
    Τυχαιο ???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή