Σαρκοζί κατά δημοσκοπήσεων

Ενώ απομένει μια εβδομάδα πριν διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Parisien Dimanche ότι... "αισθάνεται πως θα υπάρξει μια κινητοποίηση" την οποία "δεν έχει δει ποτέ στην πολιτική [του] ζωή", υποστηρίζοντας ότι οι δημοσκοπήσεις "είναι παραπλανητικές" και ότι θα υπάρξει μια "μαζική συμμετοχή".

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο όπως προβλέπουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος, υποψήφιος του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP, δεξιά) απάντησε: "θα δούμε. Σας υπενθυμίζω όμως ότι εδώ και τρεις μήνες το σύνολο των μέσων ενημέρωσης έθετε ακόμα και το ερώτημα αν θα είμαι στον δεύτερο γύρο".

"Οι δημοσκοπήσεις εξαπατούν τόσο. Δείτε την αποχή, η οποία είναι εντελώς υπερεκτιμημένη. Είναι δραματικό", είπε ο Σαρκοζί. Στον πρώτο γύρο, η συμμετοχή άγγιξε το 80%, ενώ σε πολλές δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων προβλεπόταν ότι δεν θα ξεπερνούσε το 75% και ότι θα ανερχόταν περί το 70%.

"Διαισθάνομαι μια κινητοποίηση την οποία δεν έχω δει ποτέ σε ολόκληρη την πολιτική μου ζωή", πρόσθεσε ο Σαρκοζί, "και μετά τον πρώτο γύρο, έχει αυξηθεί κι άλλο. Θα υπάρξει μαζική συμμετοχή".

Εξάλλου ο Σαρκοζί αρνήθηκε να πει ποιον θα διορίσει πρωθυπουργό εάν κερδίσει την 6η Μαΐου, προτάσσοντας την δημιουργία "συναίνεσης" στις τάξεις της πλειοψηφίας ανάμεσα "στους κεντρώους και την δημοκρατική δεξιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου