Πέτερ Μπόφινγκερ: «Η υπερβολική λιτότητα οδηγεί σε ύφεση»

Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους 5
 "σοφούς" της γερμανικής οικονομίας
Στην υπερβολική λιτότητα, η οποία εφαρμόζεται στην ευρωζώνη, αποδίδει τα προβλήματα της οικονομίας χωρών, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, ο Γερμανός καθηγητής Οικονομικών και μέλος της ομάδας των «σοφών», που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, Πέτερ Μπόφινγκερ.

«Η υπερβολική λιτότητα οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση τα κράτη που πλήττονται από κρίση. Όταν το παρακάνει κανείς με τη λιτότητα, αποδυναμώνεται η οικονομία του σε τέτοιο βαθμό, που τα δημοσιονομικά του κράτους χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται», τονίζει ο κ. Μπόφινγκερ σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Πασάουερ Νόιε Πρέσε» (Passauer Neue Presse) και προειδοποιεί για τον κίνδυνο «εάν δεν σταματήσει αυτή η καθοδική πορεία, η βοήθεια που παρέχεται από κράτη σε κράτη ή τράπεζες να μην μπορέσει να αποδώσει και πολύ».

Ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα προγράμματα λιτότητας στην ευρωζώνη, «μέχρις ότου η οικονομία ξαναβρεί το βηματισμό της και εμφανίσει θετικά ποσοστά ανάπτυξης» και προσθέτει ότι «η μείωση του ελλείμματος θα καθυστερήσει, αλλά αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου