Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Πορτογαλία: Χιλιάδες αγανακτισμένοι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού

Πλημμύρισαν τους δρόμους χιλιάδες αγανακτισμένοι Πορτογάλοι και σήμερα, για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Κοέλιο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται ακόμη στο κέντρο της Λισαβόνας ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από τη συνδικαλιστική οργάνωση CGTP και ήταν η τρίτη που γίνεται στην πορτογαλική πρωτεύουσα μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Μετά τις προηγούμενες διαδηλώσεις ο Κοέλιο απέσυρε κάποια από τα μέτρα που είχαν προκαλέσει την οργή των Πορτογάλων και πρότεινε άλλα στη θέση τους.

Η Πορτογαλία γενικά επαινείται επειδή έθεσε υπό έλεγχο τα οικονομικά της αφότου ζήτησε και έλαβε βοήθεια ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2011. Όμως τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που είχαν τεθεί για το 2012, επειδή τα φορολογικά έσοδα ήταν μειωμένα λόγω της ύφεσης.

Τα στοιχεία που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το έλλειμμα θα φτάσει φέτος το 6,8% του ΑΕΠ, δηλαδή θα είναι κατά 1,8% υψηλότερο από το επίπεδο που είχε συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *