Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Αγριεύουν τα πράγματα στα Βαλκάνια | Oι Αλβανοί της Σερβίας ζητούν ένωση όλων των αλβανικών εδαφών

Το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Εθνική Ενοποίηση - FDBK - με επικεφαλής τον Gafurr Adili απέστειλε αναφορά προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τασσόμενο κατά της ποινής των 11 Αλβανών του... Πρέσεβο που κατηγορήθηκαν και τιμωρήθηκαν για δήθεν διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης το 1999, ως μέρος μιας ομάδας που φέρει το όνομα «Ομάδα Gnjilane», γράφει το αλβανικό κείμενο, και συνεχίζει:

«Μας φοβίζουν για να μην ενωθούμε. Η ποινή του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Βελιγραδίου έχει την πρόθεση να εκφοβίσει τους Αλβανούς της Κοιλάδας του Πρέσεβο, να μην αγωνιστούν για την απελευθέρωσή τους και την επανένωση όλων των αλβανικών εδαφών σε ένα ενιαίο κράτος.

» Ταυτόχρονα το νέο καθεστώς των ένοχων συνεργατών του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, του Νίκολιτς και του Ντάτσιτς, τείνουν να γίνουν ο δήμιος (Σερβία) με το θύμα (Αλβανία) -οι παρενθέσεις στο πρωτότυπο του αλβανικού κειμένου- και να φέρουν στο προσκήνιο ότι οι Αλβανοί έχουν διαπράξει ‘εγκλήματα πολέμου’ κατά των Σέρβων και έτσι η Σερβία έχει «ηθικό δικαίωμα» να καταλάβει και να αποικίσει το Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο δηλαδή το Πρέσεβο και το Μπουγιάνοβατς. » Οι Νίκολιτς και Ντάτσιτς θέλουν να συνεχίσουν τις ποινικές μάχες για ‘εγκλήματα πολέμου’ κατά της Σερβίας από τον UCK. Η σύλληψη, η τρομερή ψυχολογική πίεση, η δίκη και η καταδίκη των πρώην μαχητών του UCK σε συνολικά 116 χρόνια στη φυλακή είναι σαν μια σκοτεινή περίοδος του Μιλόσεβιτς και αποδεικνύει ότι το Βελιγράδι έχει μείνει με το βλέμμα στα παλιά μέτρα κατά των δημοκρατικών ατόμων και όχι σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα», σημειώνει επιθετικά το λεγόμενο ‘Δημοκρατικό Μέτωπο’ των Αλβανών του Πρέσεβο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *