Με ποια πρόσωπα...

Η κυβέρνηση μετά πολλών βασάνων και κόπων, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, επέτυχε μια συμφωνία με εταίρους και δανειστές, η οποία βεβαίως δεν είναι η καλύτερη, αλλά στο παρόν διεθνές περιβάλλον με τους υπάρχοντες συσχετισμούς προσφέρει χρόνο και ευκαιρίες κάποιας διεξόδου... Υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα εφαρμοσθούν τα υπεσχημένα, θα τρέξουν οι νομοθετημένες μεταρρυθμίσεις και η κρατική διοίκηση θα απορροφήσει πλήρως το πνεύμα λιτότητας και θα υιοθετήσει τη γραμμή της αλλαγής των πάντων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν καταδικασμένη την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων και πιστεύουν ότι σε τρεις μήνες θα είμαστε σε χειρότερη θέση από τη σημερινή.

Στηρίζουν μάλιστα την εκτίμησή τους στην αδυναμία της κυβέρνησης να κινητοποιήσει τα κατάλληλα πρόσωπα που θα φέρουν εις πέρας το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Και δικαίως μπορεί να πει κάποιος αν λάβει υπόψη τις μέχρι τώρα επιλογές των προσώπων και εκείνες που παρασκηνιακώς προπαρασκευάζονται.

Αν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θέλουν πραγματικά να εκμεταλλευθούν την τελευταία ευκαιρία που έχουν στη διάθεσή τους, προφανώς δεν πρέπει να κατευθυνθούν στις συνήθεις λύσεις.

Πράγμα που σημαίνει ότι τα πρόσωπα που θα επιλέξουν να διεκπεραιώσουν τη μεγάλη αλλαγή στο κράτος δεν μπορούν να είναι πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας ή αποτυχημένοι πολιτευτές, χωρίς εμπειρίες, γνώσεις και πίστη στην συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.