«ΟΧΙ» σε ΠΑΣΟΚ και Μπίστη από τη ΔΗΜΑΡ!

ΠΑΣΟΚ και Νίκος Μπίστης δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την συναίνεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για την ίδρυση Φόρουμ διαλόγου και συνεργασίας δυνάμεων της κεντροαριστεράς…

"Άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα σκέφτεται"! Σε αυτή τη φράση μπορεί να συμπυκνωθεί η ανάλυση της Ιπποκράτους για το "ΟΧΙ" του Φώτη Κουβέλη στο Φόρουμ για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας. Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το protothema.gr, επισημαίνουν ότι "δεν είναι το πρώτο δείγμα αντιφατικής συμπεριφοράς της ΔΗΜΑΡ". "Συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά δεν κάνει διάλογο με το ΠΑΣΟΚ", επισημαίνουν και θυμίζουν ότι το κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς ψήφισε "παρών" στο μνημόνιο και είπε "ναι" στον προϋπολογισμό!

Στο ερώτημα "που το πάει η ΔΗΜΑΡ" η απάντηση του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον "στον... ΣΥΡΙΖΑ"! Εκτιμούν ότι ο Φώτης Κουβέλης στηρίζει την κυβέρνηση για να παίξει κάποια στιγμή το ρόλο της "γέφυρας" με την Κουμουνδούρου. Αλλά, θεωρούν ότι αυτή η στάση είναι αδιέξοδη και μπορεί να οδηγήσει στην εκλογική συρρίκνωση ή τη διάσπαση της ΔΗΜΑΡ. Καθώς, στο εσωτερικό της υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που επιμένουν στο διάλογο με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, αυτή ήταν η εισήγηση του Νίκου Μπίστη, που είχε οριστεί υπεύθυνος για τη διεύρυνση της Αγίου Κωνσταντίνου.

Για το ΠΑΣΟΚ οι σχέσεις με τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει. Υπάρχει και το θέμα του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος πρόσφατα διαγράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ. Χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος "κάλεσε" τον πρώην συνεργάτη του να σταματήσει να δημιουργεί αντιπερισπασμούς στο Κίνημα γιατί η κοινωνία δεν ασχολείται. Ενώ οι επιτελείς του κόμματος "ξέχασαν" να τηλεφωνήσουν στον Χρήστο Αηδόνη για τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, μετά τη συμμετοχή του στην εκδήλωση της ΡΙΚΣΣΥ στην Καλαμάτα.

Η ΔΗΜΑΡ απέρριψε χθες την πρόταση Μπίστη για τη δημιουργία «Φόρουμ»


“ΟΧΙ” ΔΗΜΑΡ σε Μπίστη για
Σοσιαλδημοκρατικό φόρουμ
Την συναίνεση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς για να προχωρήσει στην ίδρυση Φόρουμ διαλόγου και συνεργασίας δυνάμεων της κεντροαριστεράς προσπάθησε να αποσπάσει ο Νίκος Μπίστης.
Ο κ. Μπίστης, πρώην υφυπουργός σε κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη, θεωρεί ότι πρέπει να ξεκινήσουν διεργασίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης φιλοευρωπαϊκής παράταξης που θα καλύψει τον πολιτικό χώρο από τα αριστερά της ΝΔ μέχρι τα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την συγκρότηση ενός Φόρουμ στο οποίο θα συμμετέχουν πρόσωπα και πολιτικές κινήσεις από τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Η πρότασή του ερχόταν για δεύτερη φορά σήμερα στην Εκτελεστική Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αφού την προηγούμενη φορά τα στελέχη του κόμματος είχαν ζητήσει από τον κ. Μπίστη να αναμορφώσει την πρότασή του και να την παρουσιάσει ξανά.
Σήμερα, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ απέρριψαν οριστικά την πρωτοβουλία του κ. Μπίστη για τη δημιουργία Φόρουμ. Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Μπίστης δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ, αλλά παραμένει στο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπίστης διαμαρτυρήθηκε ότι το κόμμα δεν θέλει να κάνει διεύρυνση...

«Διεύρυνση βεβαίως θέλουμε να γίνει, αλλά όχι με τον τρόπο που θέλει ο κ. Μπίστης», ειπώθηκε στην εκτελεστική επιτροπή του κόμματος.

Σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των προσώπων τα οποία σχεδιαζόταν να συμμετέχουν στο Φόρουμ ήταν και αυτό του πρώην υπουργού Νίκου Χριστοδουλάκη.
Αυτό που προτάθηκε δεν ήταν Φόρουμ αλλά... μισθοφόρουμ σχολίασε δηκτικά στο protothema.gr στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπίστης δήλωσε: «Μετά την απόρριψη από μέρους της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ της πρότασης για συμμετοχή του κόμματος στο υπό ίδρυση Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας, υπέβαλα την παραίτησή μου από την θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ».