SuperBANK: «Εθνική και Eurobank, ο μεγαλύτερος όμιλος της χώρας»

Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν από κοινού τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της χώρας, ικανό να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του προς τους εργαζομένους της Εθνικής και του νέου ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η Eurobank είναι ήδη θυγατρική του Ομίλου Εθνικής, αλλά θα λειτουργεί ως αυτόνομη τράπεζα μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική συγχώνευση, κάτι που θα γίνει μέχρι τον Ιούλιο. Μάλιστα για τη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση της νομικής και λειτουργικής συγχώνευσης των δύο τραπεζών, από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει «Integration Steering Committee» αποτελούμενο από στελέχη των δύο τραπεζών.

«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της προαιρετικής δημόσιας πρότασης και την απόκτηση ποσοστού 84,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, θα ήθελα κι επισήμως να καλωσορίσουμε στον Ομιλο της Εθνικής Τράπεζας τους εργαζομένους μιας ιδιαίτερα δυναμικής και εξωστρεφούς τράπεζας», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Τουρκολιάς και υπογραμμίζει:

«Τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργική ενοποίηση των δύο οργανισμών, το αμέσως προσεχές διάστημα, μέσω της επίτευξης συνεργειών, της αξιοποίησης των οικονομιών κλίμακας, καθώς και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους, θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης ενός υγιούς και βιώσιμου επιχειρηματικού ομίλου, ικανού να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται».