Οι εφημερίδες σήμερα…

Οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο είναι το θέμα που κυριαρχεί στις πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες. Με τίτλους «Πνίγουν την Κύπρο», «Ηλίθιο πείραμα», «Φουντώνει ο Ευρωσκεπτικισμός» «Η Κύπρος "κερκόπορτα" για το γερμανικό σχέδιο διχοτόμησης της ευρωζώνης» κ.α. οι ελληνικές εφημερίδες στιγματίζουν την άφρονα απόφαση του Eurogroup, τις δυσμενείς επιπτώσεις της στην κυπριακή οικονομία και όχι μόνο.  

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Εν ψυχρώ εκτέλεση - Eurogroup : τελεσίγραφο για συμφωνία, αλλιώς χρεοκοπία - οι μοιραίοι (Αναστασιάδης-Χριστόφιας), τα γεράκια (Σόιμπλε-Μέρκελ-Λαγκάρντ), οι πόντιοι πιλάτοι (Πούτιν- Μεντβέντεφ).

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η αρχή της διαπλοκής στην Ελλάδα - Siemens-Intracom και στο βάθος... Σαμαράς !

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: Η Κύπρος "κερκόπορτα" για το γερμανικό σχέδιο διχοτόμησης της ευρωζώνης - Ο πόλεμος των 6 ημερών για το μέλλον του Ευρώ - Νίκος Αναστασιάδης : Από το "ναι" στο Σχέδιο Ανάν, στην παγίδα της τρόικας - Παζάρι μέχρι την τελευταία στιγμή για να γίνει "ναι" το κυπριακό "όχι".

ΕΣΤΙΑ: Ιστορικό φύλλο - 25 Μαρτίου 1903- Με τον πανηγυρικό της ημέρας και σχέδιο (Δάφνις) του Νικολάου Γύζη.

Η ΑΥΓΗ: Λύση εκτός τρόικας αναζητεί η Λευκωσία - Δίνει τη μάχη αβοήθητη παρά τις αφόρητες πιέσεις - Το "όχι" στη Μέρκελ, ο ρόλος της Ρωσίας και ο φόβος του Σαμαρά.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ασφαλιστικός οδηγός για ΙΚΑ και Δημόσιο- Όλες οι νέες ρυθμίσεις για τους παλαιούς ασφαλισμένους- Πόσο και πότε αλλάζουν τα όρια ηλικίας.

Η ΕΠΟΧΗ: Μόνο οι μάχες έχουν νικητές - Οι κοινωνικές αντιστάσεις μπορούν να απαντήσουν σ΄αυτή τη βία - Εκβιάζουν με έξοδο από το Ευρώ την Κύπρο- Παγωνιά από τη Ρωσία...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Κύπρος σε τεντωμένο σχοινί - Σήμερα ο Αναστασιάδης και οι αρχηγοί στις Βρυξέλλες για "κούρεμα" έως 25% - Μυστική σύσκεψη των αρχηγών - αποφάσεις στην οικία Σαμαρά.

Η ΝΙΚΗ: Θωρακιστείτε από το κυπριακό τσουνάμι- 7 ασφαλή καταφύγια σώζουν τα λεφτά σας- Τοποθετήσεις χωρίς ρίσκο για μικρά και μεγάλα πορτοφόλια.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φάκελος Κύπρου" - Εφιάλτης για τις καταθέσεις και στην Ελλάδα ! - Το δραματικό παρασκήνιο του τελευταίου 48ωρου.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φουντώνει ο ευρωσκεπτικισμός - μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την Κ.Ε. τις ημέρες της κρίσης- 40,4% υπέρ διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 45% κατά του Ευρώ, 96% η Γερμανία ενδιαφέρεται για τα συμφέροντά της.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο λαός της Κύπρου να εμποδίσει τη θυσία των δικαιωμάτων του- Είναι μονόδρομος η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο ΛΟΓΟΣ: Λύση τώρα- ασφυκτιά η αγορά- εγκλωβισμένες εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Το πιο άθλιο και στυγερό πρόσωπό της δείχνει η Ευρώπη στον ελληνισμό - 48 ώρες μεταξύ ζωής και ξαφνικού θανάτου - Αγνοούμενοι : οικονομία-μισθοί-τράπεζες- περιουσίες-θέσεις εργασίας- ανάπτυξη-πετρέλαια-ανεξαρτησία - Ελλάδα : Καταθέσεις ή απολύσεις- το επόμενο δίλημμα της τρόικας και στην Αθήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Το κόστος ενός "ηρωικού όχι"- Σκηνές Αργεντινής στη Λευκωσία - Μονόδρομος η συναινετική διαπραγμάτευση εντός ευρωπαϊκού πλαισίου .

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Δραματική μεταστροφή της Λευκωσίας μετά την πίεση των Βρυξελλών- Η Κύπρος φλέγεται - Όμηροι οι καταθέτες, ποιοί χάνουν τα λεφτά τους- Μεγάλο το κούρεμα πάνω από τις 100.000 ευρώ- σε ελληνικά χέρια τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Σφαγή" για τον πλούτο! - τα μεγάλα κοιτάσματα ρίχνουν τις μάσκες εντός και εκτός Κύπρου- Άγριο παζάρι μεταξύ Μέρκελ-Πούτιν-Ομπάμα για τη φλεγόμενη Μεσόγειο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πνίγουν την Κύπρο - Η εκδικητική μανία της Μέρκελ ξεπέρασε κάθε όριο.

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ρήγμα στο ευρώ από τη γερμανική επίθεση στην Κύπρο - ανησυχία στους Ευρωπαίους καταθέτες μετά το "κούρεμα"- Φόβοι ότι το "πείραμα της Λευκωσίας" δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες απείθαρχες χώρες.

REAL NEWS: "Ηλίθιο πείραμα"- βόμβα κατά Eurogroup από τον σύμβουλο του Σόιμπλε, Κ.Φουστ- "Η απόφαση για την Κύπρο είναι καταστροφική για την αξιοπιστία της Ευρωζώνης"- Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος στην "R" : "Να κάτσουν στο σκαμνί όσοι έχουν ευθύνες".

Οικονομικές εφημερίδες

ΕΞΠΡΕΣ: Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για την Κύπρο- Αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο απαιτούν οι Ευρωπαίοι εταίροι από την κυπριακή κυβέρνηση.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Λύση ελληνικής ομπρέλας για τις κυπριακές τράπεζες- Ομαλοποιείται η κατάσταση στην εγχώρια τραπεζική αγορά.