Πάνος Καμμένος: «Tο νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, δημόσιο και κοινωνικό αγαθό» (βίντεο)

Ο έλεγχος του νερού με το νέο διατροφικό κώδικα σημαίνει έλεγχο των πολιτών, βρέθηκε στo επίκεντρο της Επίκαιρης Επερώτησης του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μεταξύ άλλων είπε «Tο νερό είναι στρατηγικό μέσο. Οι πόλεμοι μέχρι πρόσφατα γίνονταν για το πετρέλαιο, οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται και για το νερό. Συγκεκριμένο παράδειγμα είναι τα φράγματα στην Τουρκία που φτάνουν για να στέλνουν νερό στη Συρία, μία περιοχή που φαίνεται ότι σύντομα θα οδηγηθεί σε κατάσταση πολέμου. Πόλεμος για τα νερά γίνεται πλέον σε όλο τον κόσμο. Την ώρα που εμείς θα έπρεπε να προστατεύσουμε αυτό το μέσο το οποίο είναι οικονομικό αγαθό, είναι κοινωνικό αγαθό, είναι δημόσιο αγαθό, είναι αγαθό δημιουργίας εξωτερικής πολιτικής-βλέπουμε τι συμβαίνει και στη Βόρεια Ελλάδα, τι συμβαίνει στη Θράκη, στη Μακεδονία-ερχόμαστε να αποκρατικοποιήσουμε τα νερά, να μπούμε μέσα σε αυτήν τη λογική του νέου διατροφικού κώδικα ή της δημιουργίας Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων.

Και συνέχισαι λέγοντας «ξεκάθαρα, λοιπόν, τώρα εκτελείται μία εντολή της τρόικας. Εκτελεί η συγκυβέρνηση μία εντολή της τρόικας, σε αντίθεση με αυτά που έλεγε προεκλογικά και στους πολίτες, αλλά και στους εργαζόμενους. Συντελείται ένα σκάνδαλο - προετοιμάζεται μάλλον ένα σκάνδαλο - γιατί αν δει κανείς-και εγώ θα συμφωνήσω με τον κ. Βορίδη για το τίμημα-το 61% της κεφαλαιοποίησης των 530 εκατομ. ευρώ, που πολύ σωστά ανέφερε ο κ. Μαριάς, είναι 250 εκατομ. ευρώ. Συμφωνείτε με αυτό το νούμερο;»

Ακολουθεί βίντεο της ομιλίας του Π. Καμμένου στη Βουλή.