Λαφαζάνης κατά Τσίπρα για την "αναστολή του μνημονίου" (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, Παναγιώτης Λααζάνης,

Άμεση και δημόσια, όπως αναμενόταν, ήταν η απάντηση της εσωκομματικής αριστερής αντιπολίτευσης του  ΣΥΡΙΖΑ, στη δήλωση Τσίπρα από το βήμα του Economist για "αναστολή του μνημονίου".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για την αναγκαιότητα μίας "μεγάλης πολιτικής αλλαγής, που θα οδηγεί στην άμεση αναστολή του μνημονίου και κατάργηση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας". Μάλιστα επιχείρησε μία νέα υπέρβαση του διλήμματος ευρώ ή δραχμή, τονίζοντας ότι δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αλλά να σωθεί η Ελλάδα μέσα στο ευρώ.

Αυτές του οι αναφορές όμως ενόχλησαν έντονα την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε λίγες ώρες μετά ότι όχι μόνο θα καταργηθεί το μνημόνιο, αλλά θα πάει και στα σκουπίδια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα αφού μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι "τα μνημόνια δεν θα ανασταλούν, θα καταργηθούν. Θα παταχθούν στον κάλαθο των άχρηστων. Τα περάσανε πραξικοπηματικά σε μια νύχτα"...

Δ. Παπαδημούλης: Θα στείλουμε το Μνημόνιο οριστικά κι όχι προσωρινά, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (Σερ.Κοτρώτσος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή γραμμής ως προς το θέμα του Μνημονίου και στο τι θα κάνουμε σε περίπτωση που είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης.
Ο στόχος μας είναι να ντικαταστήσουμε την καταστροφική συνταγή του Μνημονίου με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας, μέσα από την ακύρωσή του και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.
Αν κάτι άλλαξε στους εννιά μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τον Ιούνιο, είναι ότι η ίδια η ζωή δείχνει πόσο επιζήμια και αδιέξοδη είναι αυτή η συνταγή.
Θέλουμε να στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας οριστικά, κι όχι προσωρινά, το Μνημόνιο.