ΗΠΑ: Συνεχίζεται η "κόντρα" Ρεπουμπλικάνων-Δημοκρατικών | Πανηγυρίζουν 30 εκατ. ανασφάλιστοι

Τριάντα περίπου εκατομμύρια ανασφάλιστοι αμερικανοί πολίτες έχουν από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, ασφάλεια υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ενταχτήκαν από προχθές στο δημόσιο σύστημα υγείας, γνωστό ως Obamacare.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εγκαινίασε τον νέο ιστότοπο της που προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το νέο σύστημα υγείας.

Πρόκειται για το νέο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας που εγκρίθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου Ομπάμα το 2010 και για την πλέον φιλόδοξη μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος υγείας τα τελευταία 50 χρόνια. Στόχος του, η ασφάλιση 30 εκατομμυρίων ανασφάλιστων αμερικανών και η επιβολή προστίμου σε εκείνους που αρνούνται να ασφαλιστούν.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση, Obamacare, παραμένει στο επίκεντρο της επικαιρότητας, καθώς η έλλειψη συμφωνίας μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, για την χρηματοδότηση της, οδήγησε για πρώτη φορά στα τελευταία 17 χρόνια στην προσωρινή διακοπή λειτουργίας του αμερικανικού δημοσίου.

Όπως είναι γνωστό η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι κλειστεί στις ΗΠΑ από την Δευτέρα, μετά την άρνηση των δημοκρατικών να εγκρίνουν νομοσχέδιο που πρότειναν οι ρεπουμπλικανοί και προέβλεπε την καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ένα χρόνο.