Εκτός μνημονιακής συγκυβέρνησης ο “μοιραίος” ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας;

Ενώ η ανέχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και φτώχεια είναι η σκληρή πραγματικότητα της Ελλάδας της κρίσης και των συνεπειών της ατελέσφορης πολιτικής των μνημονίων νέα σενάρια απομάκρυνσης του "δοτού" και "μοιραίου" ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα έρχονται στην επικαιρότητα. 

Τις επανειλημμένες αιχμηρές δηλώσεις “αντιΣτουρναρικών” βουλευτών της συγκυβέρνησης  (Νικήτα Κακλαμάνη, Απόστολου Κακλαμάνη κ.α.) ακλούθησε η πρόσφατη παρέμβαση  του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ό οποίος σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής Στουρνάρα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ είπε: «Εγώ φεύγω, αν είναι αυτός...» ενώ σήμερα είδαν το φώς δημοσιότητας σενάρια απομάκρυνσης του Γ. Στουρνάρα. Απομάκρυνση που σε ένα βαθμό θα… βοηθήσει επικοινωνιακά την συγκυβέρνηση της τρόικας αφού σε ένα βαθμό  θα λειτουργήσει και ”εκτονωτικά” στη συσσωρευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.  

Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ κάτω από τον τίτλο “Σενάριααντικατάστασης του Γιάννη Στουρνάρα”  αναφέρεται στο  εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών και τις εξωφρενικές απαιτήσεις της τρόικας.

Στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Τα σενάρια αντικατάστασής πληθαίνουν. Ωστόσο είναι σαφές πως μια τέτοια απόφαση είναι υψηλής πολιτικής σημασίας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα και τις συνέπειες προτού προχωρήσει.

Όπως αναφέρει και το περιοδικό "Επίκαιρα", στο τρέχον τεύχος, ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται σε έναν "ανασχηματισμό ευρωεκλογών", σκοπεύοντας ν' αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα με τον καινούριο χρόνο, εφόσον θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος διαπραγματεύσεων με την τρόικα και έχοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Tο δημοσιογραφικό portal SpiroSpero” μετά τον τίτλο «Απολύεται»ο Στουρνάρας με το νέο έτος, γράφει χαρακτηριστικά ότι η λαϊκίστικη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι δήθεν ήρθε η ώρα να πληρώσει η Εκάλη ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει χάσει την εμπσιτοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα αφενός και αφετέρου πιέζεται από τη θέση του τέως πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, ο οποίος διεμύνησε ότι στην περίπτωση που ο κ. Στουρνάρας είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο ίδιος δεν θα είναι καν υποψήφιος με τη ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός τα πήρε στο κρανίο με τον υπουργό του κυρίως με τη συνέντευξη που έδωσε ο Στουνάρας στον Γ. Πρετεντέρη στο MEGA που είπε ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται. Στο Μαξίμου έλεγαν ότι η δήλωση αυτή ήταν ατυχέστατη τη στιγμή που οι Έλληνες έχουν υποστεί τεράστιες θυσίες. Έλεγαν ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός έστελνε μηνύματα στον Στουρνάρα καθ 'όλη τη διάρκεια της συνέντευξης.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι ο Βηματοδότης αποκάλυψε ότι δεχόταν μηνύματα ο κ. Στουρνάρας του Πρωθυπουργού καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης και αυτό που έγραψε το Βήμα πρέπει να είναι ακριβές διότι ο παρουσιαστής της συνέντευξης είναι στέλεχος του συγκροτήματος. Στο Μαξίμου έλεγαν ακόμα ότι ο κ. Στουρνάρας στηρίζεται σε συμβούλους του Γ. Παπακωνσταντίνου, της Βάσως Παπανδρέου, του Ευ. Βενιζέλου και του Λ. παπαδήμου και αναφέρουν τα ονόματα του Μπόνου και του Καραβίτη.

Ο άλλος πονοκέφαλος του Πρωθυπουργού για τον κ. Στουρνάρα είναι η ομαδική εξέγερση στο πρόσωπο του από καραμανλικούς βουλευτές. Έτσι, λέγεται στο Μαξίμου ότι ο κ. Στουρνάρας... απολύεται από τον Πρωθυπουργού με την έναρξη του νέου έτους. Δεν το κάνει τώρα γιατί μέχρι το τέλος του χρόνου ο κ. Στουρνάρας έχει να χειριστεί καυτά νομοσχέδια που αποτελούν προαπαιτούμενα της τρόϊκας, όπως ο φόρος ακίνητης περιουσίας, οι πλειστηριασμοί, οι απολύσεις και οι πολεμικές βιομηχανίες.