ΑΙΣΧΟΣ!… Σχεδόν 300 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα! (βίντεο)

Τουλάχιστον 296 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef. “Τα παιδιά είναι το 30% των άμαχων θυμάτων”, εκτίμησε η Unicef, ο απολογισμός της οποίας βασίζεται στον αριθμό των νεκρών που η οργάνωση αυτή του ΟΗΕ έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει, ο οποίος όμως κινδυνεύει να αυξηθεί.

“Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες ενδέχεται να αυξηθεί αφού γίνουν κάποιες επιβεβαιώσεις”, επεσήμανε η Unicef, η οποία διευκρίνισε ότι τα στοιχεία της είναι προσωρινά και επιβεβαιώνονται “στο μέτρο που είναι δυνατό στην τρέχουσα κατάσταση”.

Όμως ήδη “από τις 8 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου έχουν καταγραφεί οι θάνατοι 296 παλαιστίνιων παιδιών” εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Από αυτά τα 187 είναι αγόρια και τα 109 κορίτσια, ενώ τουλάχιστον 203 παιδιά ήταν μικρότερα των 12 ετών. Περισσότεροι από 1.600 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή του ισραηλινού στρατού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα καταδίκασε ‘τις συνεχείς πιέσεις’ του Ισραήλ σε Ισπανούς δημοσιογράφους

Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) Ισπανίας καταδίκασε σήμερα “τις συνεχείς πιέσεις που ασκούν οι ισραηλινές διπλωματικές υπηρεσίες στην Ισπανία” στους Ισπανούς δημοσιογράφους που καλύπτουν τη σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας.

Η RSF Ισπανίας κατήγγειλε κυρίως την εκπρόσωπο της ισραηλινής πρεσβείας στην Ισπανία, τη Χαμούταλ Ρόγκελ Φουξ, η οποία χαρακτήρισε στη σελίδα της στο Facebook “ακτιβίστρια” στην υπηρεσία της Χαμάς την ανταποκρίτρια στην Ιερουσαλήμ και ειδική απεσταλμένη στη Γάζα του ισπανικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TVE.

“Τα δραματικά χρονογραφήματα της Γιολάντα Αλβαρες, που ξεκινούν από την κατάχρηση επιθέτων και συνεχίζουν με μια σκηνοθεσία η οποία έχει ως αποτέλεσμα ένα κάστινγκ και μια επιλογή σκηνών που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Χαμάς, είναι ούτε λίγο ούτε πολύ το προϊόν μιας ακτιβίστριας”, ανέφερε η Φουξ στη σελίδα της.

Η RSF Ισπανίας καταγγέλλει τις “συνεχείς πιέσεις των ισραηλινών διπλωματικών υπηρεσιών στην Ισπανία στους δημοσιογράφους και τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης”. “Εκτός του ότι είναι λανθασμένες οι κατηγορίες που εξαπολύει η πρεσβεία εναντίον της ανταποκρίτριας του TVE, είναι ιδιαίτερα σοβαρές διότι την θέτουν σε κίνδυνο”, υπογραμμίζει η Μάκου ντε λα Κρους, αντιπρόεδρος της RSF Ισπανίας σε ανακοίνωσή της.

Η μη κυβερνητική οργάνωση επισημαίνει ότι “σύμφωνα με τη μαρτυρία άλλων δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ισπανία κρατά μια μόνιμη στάση εκφοβισμού των Ισπανών δημοσιογράφων”.

“Εχουν αρχίσει να δείχνουν με το δάχτυλο τους δημοσιογράφους (…) κατονομάζοντάς τους στους ανώτερούς τους. Αλλα μέσα ενημέρωσης έχουν επιβεβαιώσει τις πιέσεις αυτές υπό την μορφή καταγγελιών, τηλεφωνημάτων και επισκέψεων από Ισραηλινούς διπλωμάτες”, αναφέρει η RSF Ισπανίας.

ΟΗΕ: Εγκληματική ενέργεια το χτύπημα του σχολείου στη Γάζα

Ο Γ. Γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν χαρακτήρισε σήμερα την λύνεκρη επίθεση σε σχολείο της νότιας Λωρίδας της Γάζας "εγκληματική ενέργεια" και ζήτησε όσοι ευθύνονται για αυτήν την "νέα κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου" να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπός του, ο Μπαν καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA στη Ράφα από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 πολίτες.

Το σχολείο φιλοξενούσε περίπου 3.000 Παλαιστίνιους πρόσφυγες και ο γ.γ. του ΟΗΕ τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ "είχαν κατ΄ επανάληψη ενημερωθεί για την τοποθεσία αυτών των χώρων" όπου καταφεύγουν οι εκτοπισμένοι.

Τα καταφύγια αυτά "πρέπει να είναι ασφαλείς ζώνες και όχι εμπόλεμες", υπογράμμισε.

"Πρόκειται για σκάνδαλο, από ηθικής άποψης, και για εγκληματική ενέργεια" συνεχίζει η ανακοίνωση. "Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει", σημείωσε ο Μπαν καλώντας το Ισραήλ και την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς να σταματήσουν τις συγκρούσεις και να διαπραγματευτούν μια ειρηνευτική συμφωνία στο Κάιρο.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε δέκα ημέρες που πλήττεται σχολείο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας. Περίπου 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις δύο προηγούμενες επιθέσεις, στα σχολεία του Μπέιτ Χανούν στις 24 Ιουλίου και της Τζαμπαλίγια στις 31 Ιουλίου.