Θέματα εξωτερικής πολιτικής συζήτησαν οι Βενιζέλος- Τσίπρας στο ΥΠΕΞ

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Αλ. Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών που σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις επικεντρώθηκε στην ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

"Με τον κ. Τσίπρα είχαμε μια πολύ ουσιαστική, ενδιαφέρουσα συζήτηση, σε κλίμα εθνική συνεννόησης", δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας την ανάγκη αρραγούς εσωτερικού μετώπου, καθώς "διανύουμε περίοδο πολλαπλών κρίσεων, έχουμε τον κατάλογο των εθνικών θεμάτων ανοιχτό και πρέπει να φροντίζουμε για την αποκλιμάκωση της έντασης".

Καταλήγοντας, τόνισε πως πρέπει να έχουμε μια συναντίληψη και πως η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να απαντήσει εάν συζητήθηκαν θέματα εσωτερικής πολιτικής και οικονομίας.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και δεν μπήκαν σε άλλα θέματα.

Τόνισε δε ότι τα "θέματα της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να βρίσκονται έξω από το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης", ενώ μίλησε για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογράμμισε πως πρέπει να καταστεί σαφές στην Τουρκία πως πρόκειται για μείζονα πρόκληση.

Ζήτησε επίσης την άσκηση πιέσεων από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας, προκειμένου αυτή η πρόκληση να τερματιστεί, με την αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους από την κυπριακή ΑΟΖ.