Αλ. Τσίπρας στην Κρήτη:«Τρομοκρατούν και γαβγίζουν τα κέντρα της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας»

Δριμεία κριτική στη συγκυβέρνηση και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης, καταλογίζοντάς τους «ξέφρενη κινδυνολογία» και διαμηνύοντας ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση «για τις πολιτικές της καταστροφής». 

«Τρομοκρατούν και γαβγίζουν τα κέντρα της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας. Αλλά μάταια. Ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε την επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ως έναν «σπασμό πριν το τέλος».

«Όπως σπασμός πριν το τέλος είναι και η ξέφρενη κινδυνολογία με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού. Που όχι μόνο θυμήθηκε πάλι το Grexit, ξεχνώντας ότι μόλις προχτές πανηγύριζε γιατί η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Αλλά και έφτασε στην κινδυνολογική του έξαρση να απειλεί τους Έλληνες με το χάος. Και κάτι ακόμα χειρότερο, που δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω: Έφτασε να εκλιπαρεί σχεδόν δημόσια τις λεγόμενες αγορές να επιτεθούν στη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε, μάλιστα, τον Αντώνη Σαμαρά για επιχείρηση φόβου και τον χαρακτήρισε «πρωθυπουργό του χάους», γιατί, όπως είπε, η μόνη προσωπική του ελπίδα είναι το χάος. «Γιατί συμπεριφέρεται σαν να παρακαλάει να προκληθεί το χάος, λίγο πριν αποχωρήσει, μήπως και  καταφέρει να φοβίσει το κόσμο και τους βουλευτές», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Στην ουσία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα συμβαίνει το αδιανόητο. Ο πρωθυπουργός των Ελλήνων να καλεί τους βουλευτές να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», συνέχισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με γνώμονα οτιδήποτε άλλο εκτός από τη συνείδησή τους. Και οτιδήποτε άλλο επίσης εκτός από τις ανάγκες της πατρίδας. Τα ψέματα όμως τελείωσαν, εξαντλήθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν το 2012. Αλλά το 2014 δεν είναι 2012 για να πιάσει ο εκφοβισμός», συμπλήρωσε.

«Μας λένε ότι οι αγορές θα τιμωρήσουν τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν αυτό που οι ίδιες επιθυμούν. Μας λένε ότι θα μας τιμωρήσει επίσης η Ευρώπη. Μέσα σε μια Ευρώπη όμως που αλλάζει, με μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα έχει την ενεργητική στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, όλα αυτά είναι ιστορίες προεκλογικής φαντασίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν εκβιάζονται

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την Ελλάδα και θα καταστήσει τη χώρα μας αξιόπιστο συνομιλητή, βάζοντας ως όριο σε κάθε διαπραγμάτευση, σε κάθε αντιπαράθεση, σε κάθε συμφωνία, την επιβίωση της χώρας και των ανθρώπων.

«Ας μην έχουν αυταπάτες οι συντηρητικοί κύκλοι  της Ευρώπης, που τις τελευταίες μέρες απλώνουν πάλι το χέρι τους πάνω από τη χώρα και τη δημοκρατία. Εμείς είμαστε σκληρά καρύδια. Αλλά και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται εύκολα. Αντιθέτως πεισμώνουν. Ας μη προσπαθούν, λοιπόν, να  μας εκβιάσουν ούτε να μας φοβίσουν», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.Ετικέτα:
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.