Φρανσουά Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να επικεντρωθούν στην ελάφρυνση του χρέους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Φρανσουά Ολάντ, ΧΡΕΟΣ,
ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ με την Ελλάδα θα πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στην ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


«Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας ο πολιτισμός μάς φωτίζει ακόμη. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα ν αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με την Άγγελα Μέρκελ, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ενοποίηση της Γερμανίας.

"Οι διαπραγματεύσεις (με την Αθήνα) ήταν επίπονες και εμείς συμμετείχαμε κατά το μέρος που μας αναλογούσε. Θα μπορούσαν να έχουν αποτύχει και αυτό θα ήταν κάτι παραπάνω από μια αποτυχία: θα ήταν μια αποκήρυξη των αμοιβαίων ευθυνών μας", τόνισε.

"Θαρραλέος ο Τσίπρας"

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ένας θαρραλέος πολιτικός και θέλησε να συμβουλευτεί τον λαό του πριν συμφωνήσει για το πρόγραμμα. Τώρα ελπίζω να αρχίσουμε να μιλάμε και για το χρέος», προσέθεσε τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις που αποτελούν η χρηματοπιστωτική κρίση, η μετεξέλιξή της σε ανθρωπιστική, οι μεταναστευτικές ροές και η τρομοκρατία, με «ευθύνη, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα», τρεις αρχές που επανέλαβε με έμφαση.

"Ο σεβασμός προς τη δημοκρατία δεν ήταν ποτέ αντίθετος με τον σεβασμό προς τους κοινούς κανόνες", πρόσθεσε ο Ολάντ.
το Ποντίκι