Νέες εξελίξεις στην πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στην χερσόνησο του Σινά - Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη της κατάρριψης

ΡΩΣΙΑ, Τρομοκρατία, ISIS,
ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ λαμβάνει η τραγωδία με το Ρωσικό αεροσκάφος. Με ανάρτησή του στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το αεροσκάφος, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.

Στο μήνυμα της Οργάνωσης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά,
που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" και η ενέργεια αυτή γίνεται σε "αντίποινα" για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Δε μπορούμε να θεωρήσουμε τους ισχυρισμούς ακριβείς ήταν το πρώτο σχόλιο του Ρώσου Υπουργού Μεταφορών, μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του αεροσκάφους Airbus A321 Metrojet της εταιρείας Kogalymavia στη χερσόνησο του Σινά, ανακοίνωσε εν τω μεταξύ η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο.


«Δυστυχώς, όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί» ανέφερε η πρεσβεία.

Πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι οι επιβάτες ήταν λιγότεροι από τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Στο αεροσκάφος φέρεται να επέβαιναν τελικά 212 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα.

Νοσοκομειακές πηγές και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν επίσης ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι ακουγόταν φωνές από τα συντρίμμια.

Εμπειρογνώμονες και σωστικά συνεργεία αναχώρησαν από τη Ρωσία με προορισμό τον τόπο της τραγωδίας με εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αξιωματούχοι τονίζουν ότι μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια της συντριβής παραμένουν αδιευκρίνιστα και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας, συμπεράσματα θα μπορέσουν να εξαχθούν μετά τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας στην οποία θα συμμετέχει και η χώρα του.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, το αεροσκάφος είχε περάσει επιτυχώς τον έλεγχο πτητικής ικανότητας.

Σύμφωνα επίσης με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία RIA και Interfax, ο κυβερνήτης ήταν πολύ έμπειρος αφού είχε 12 χιλιάδες ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Εντολή έδωσαν την ίδια ώρα οι διοικήσεις της Lufthansa και της Air France στους πιλότους των αεροσκαφών τους, να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από την χερσόνησο του Σινά.