Αγροτικές κινητοποιήσεις - Μπλόκo... στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης!

ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ σύσκεψη, προκειμένου να στήσουν «ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης» καλεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου τους αγρότες η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι, οι ομοσπονδίες, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, να πάρουν μαζικά μέρος στην σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις «για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, στρέφεται κατά της «Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων» η οποία συνεδριάζει την ερχόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην Νίκαια, και η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και, επί της ουσίας, συνδράμει την κυβέρνηση στη νέα επίθεση κατά των μικρομεσαίων αγροτών».Μ. Αποστολοπούλου.

Β. Αποστόλου: «Έχω πληροφόρηση ότι οι αγρότες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις»

Για τη φορολογία των αγροτών και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΒΗΜΑ F/M και στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη δήλωσε:

«Άμεσα για τα εκκαθαριστικά δεν έχω (αντιδράσεις), όμως έχοντας επαφή γενικά με τον αγροτικό χώρο, έχω τη πληροφόρηση και βεβαίως και θορυβώδη (πληροφόρηση) ότι ετοιμάζονται να αντιδράσουν σε σχέση με τα προαπαιτούμενα. Επειδή τους έζησα σε δύο φάσεις, η μία φάση ήταν των εκλογών του Γενάρη του 2015 και πραγματικά την επομένη βρεθήκαμε σε μια θέση αδυναμίας να εκπληρώσουμε αυτά που τους είχαμε υποσχεθεί, είχαμε ένα πρόγραμμα, το οποίο πρόγραμμα, είχε ορισμένες θέσεις που αφορούσαν τον αγροτικό χώρο. Αυτό δεν μπορέσαμε να το υλοποιήσουμε, μην κοροϊδευόμαστε. Και λάθη έγιναν, αυτό το εξάμηνο περάσαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, κυρίως όσον αφορά στη λειτουργία γενικότερα. Η συζήτηση που έχουμε κάνει με τους αγρότες ήταν ξεκάθαρη: ότι έχουμε αυτές τις συμφωνίες, αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Εμείς, από τη δική μας πλευρά, επεξεργαζόμαστε αντισταθμιστικά, φαίνεται κάπου αυτό το ισοδύναμο ότι έχει παραειπωθεί. Κάπως από τη δική μας πλευρά προσπαθούμε να απαλύνουμε τις επιπτώσεις.»