ΛΑ.Ε: «ΟΙ περικοπές των συντάξεων θα είναι και η αρχή του γρήγορου τέλους για την κυβέρνηση και τα μνημόνια»!

ΣΦΟΔΡΗ επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) με αφορμή το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και τα σενάρια για την περικοπή των συντάξεων.

Η ΛΑ.Ε. επισημαίνει ότι πιθανή περικοπή στις ήδη χαμηλές συντάξεις θα προκαλέσει ένα είδος κοινωνικής «γενοκτονίας» που θα θέσει τη κυβέρνηση απέναντι σε μια «πραγματική κοινωνική θύελλα και κοινωνική εξέγερση, που θα είναι και η αρχή του γρήγορου τέλους για την ίδια και τα μνημόνια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:
«Οι συντάξεις του ελληνικού λαού, και αναφερόμαστε στο άθροισμα κύριων και επικουρικών και όχι στον τεχνητό διαχωρισμό τους, που κάνει κουτοπόνηρα η κυβερνητική προπαγάνδα, μετά τις δεκάδες αλλεπάλληλες εξοντωτικές περικοπές τους από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης Τσίπρα, έχουν μετατραπεί στη συντριπτική πλειονότητα τους σε συντάξεις φτώχειας, πείνας και εξαθλίωσης.

Ωστόσο αυτές οι συντάξεις φτώχειας και πείνας που έχουν απομείνει, αποτελούν το τελευταίο καταφύγιο επιβίωσης για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και τα λαϊκά νοικοκυριά, ακόμα και για τα παλαιά μικρομεσαία στρώματα που γνωρίζουν το φάσμα της φτωχοποίησης.

Ένα περαιτέρω κόψιμο κι αυτών των συντάξεων φτώχειας, στο οποίο είναι έτοιμη να προχωρήσει η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν θα είναι απλώς άλλη μια περικοπή αλλά ένα μαζικό κοινωνικό έγκλημα που θα ισοδυναμεί με το τράβηγμα του σωλήνα αναπνοής της ελληνικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα και καμμία εξουσιοδότηση να περικόψει περαιτέρω ούτε ένα ευρώ από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις του λαού.

Άλλωστε η κυβέρνηση και τα άλλα μνημονιακά συνεταιρικά κόμματα, λέγοντας ψέμματα στους πολίτες για να υφαρπάξουν τις ψήφους τους, ουδέποτε προεκλογικά είχαν μιλήσει ευθέως, αλλά ούτε και εμμέσως για μείωση των συντάξεων.

Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρήσει με νέες περικοπές συντάξεων να προκαλέσει στη χώρα, για πρώτη φορά, ένα είδος κοινωνικής «γενοκτονίας» σε ειρηνική περίοδο, τότε πιθανότατα θα τεθεί αντιμέτωπη όχι απλά με τη λαϊκή οργή αλλά με μια πραγματική κοινωνική θύελλα και κοινωνική εξέγερση, που θα είναι και η αρχή του γρήγορου τέλους για την ίδια και τα μνημόνια.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση των συντάξεων του ελληνικού λαού θα γίνει το εμβρυουλκό που θα κυοφορήσει στους πρώτους μήνες του 2016 μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις και ραγδαίες ανατρεπτικές εξελίξεις.»

ΛΑΕ, Ασφαλιστικό,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.