Ticker

6/recent/ticker-posts

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ: ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΨΥΧΑΡΗ

Αποτελεί κακούργημα η δημοσιοποίηση μυστικά καταγεγραμένου υλικού και όποιος το κάνει θα πάει μέσα, τονίζει με νόημα πηγή του Μεγάρου Μαξίμου...


Το Μαξίμου εμφανίζεται αποφασισμένο να πάει τη σύγκρουση μέχρι τέλους, καθώς εκτιμά ότι η επίθεση από το δημοσιογραφικό συγκρότημα δείχνει «έλλειψη ψυχραιμίας»...


Με... προειδοποίηση απαντάει η κυβέρνηση στις έμμεσες αναφορές του εκδότη και επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρου Ψυχάρη περί ηχογράφησης των συναντήσεών του με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως λέει κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το έγκυρο portal voria.gr, η δημοσιοποίηση μυστικά καταγεγραμένου υλικού αποτελεί κακούργημα και «όποιος το κάνει θα πάει μέσα».

Η ίδια πηγή, σχολιάζοντας τον τρόπο που αναδείχτηκε το θέμα από το Βήμα υποστηρίζουν ότι «αποτελεί ευθεία απειλή και ευθεία προσβολή προς τον πρωθυπουργό. Ας εξακολουθήσει. Θα έχουμε και άλλα. Μπαίνει ζήτημα Δικαιοσύνης αν ένας, επειδή έχει ένας έντυπο, θέλει να εκβιάζει τον πρωθυπουργό της χώρας».

Το Μαξίμου εμφανίζεται αποφασισμένο να πάει τη σύγκρουση μέχρι τέλους, καθώς εκτιμά ότι η επίθεση από το δημοσιογραφικό συγκρότημα δείχνει «έλλειψη ψυχραιμίας» ενώ -όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές: «Πρέπει να αποδομηθεί όλο το σύστημα της διαπλοκής, και να ελεύθερη να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη, χωρίς να μπλοκάρεται όπως ίσως γινόταν στο παρελθόν. Στόχος της διαπλοκής είναι να φανεί ότι όλοι είναι ίδιοι».

Την ίδια ώρα το μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να πετά τη μπάλα στο στρατόπεδο της ΝΔ. «Οι μηχανισμοί που λειτουργούσαν στη ΝΔ τόσα χρόνια προφανώς υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς Ψυχάρη» επισημαίνουν σε συνομιλητές τους κυβερνητικά στελέχη, ενώ για τις συναντήσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του εκδότη υποστηρίζουν:
  • Από τον Ιανουάριο που έγινε πρωθυπουργός, δεν έχει συναντήσει κανένα εκδότη. Πριν γίνει πρωθυπουργός είχε συναντήσει πολλούς. Οι συναντήσεις ήταν και εντός και εκτός γραφείου. Εγιναν 4 συναντήσεις. Η πρώτη δημόσια στην εφημερίδα. Ακολούθησαν δύο συναντήσεις παρουσία τρίτων, ύστερα από αίτημα Ψυχάρη. Και μετά, πάλι μετά από αίτημα Ψυχάρη, έγινε η τέταρτη συνάντηση στο σπίτι.
  • Ο εκδότης ζήτησε βοήθεια να ελέγξει το MEGA και να μην υπάρχει ο αναγκαίος έλεγχος στα δάνειά του. «Ήθελε ευνοϊκό καθεστώς» λένε χαρακτηριστικά, και θυμίζουν ότι:
  • Υπάρχουν σειρά δημοσιευμάτων που δείχνουν ότι ο ΔΟΛ ήταν σκληρός στην πολεμική του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις νίκες ήταν ήπιος για λίγες μέρες. Και μετά το ίδιο. Αυτό έγινε πριν και μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, μετά το δημοψήφισμα, πριν και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
  • «Το σύστημα ξεφεύγει» μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, και είναι χαρακτηριστικές είναι οι επιθέσεις σε συγκεκριμένους υπουργούς όπως ο Κατρούγκαλος, ο Σπίρτζης και ο Παππάς
Και για το ζήτημα του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων όμως η Κυβέρνηση εγκαλεί και πάλι τη ΝΔ. «σπάει ένα απόστημα -υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές- όπως δείχνουν και τα τιμολόγια. Και το ξέρουν πολλοί. Να απολογηθεί η ΝΔ ως κόμμα».

Εξώδικο Παππά στον ΔΟΛ


Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απέστειλε το απόγευμα της Δευτέρας εξώδικο στο ΔΟΛ, μετά τα εις βάρος του τελευταία δημοσιεύματα των εφημερίδων του συγκροτήματος, όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει.

Σημειώνεται πως, μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν μόνο οι εκβιαστές του υποκόσμου. Υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι ζουν στα σαλόνια. Αλλά αυτά τα κατά φαντασίαν σαλόνια είναι ο βούρκος τους. Ας καταλάβουν ότι άλλαξαν τα πράγματα. Τόσο το καλύτερο γι' αυτούς».

Post a comment

0 Comments