Ν. Παππάς: «Ναι στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων»

Εργασιακά, Νίκος Παππάς., ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και αποδοτικότητα της οικονομίας και την αποτελεσματικότητα στη συλλογή φόρων εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς από το βήμα του συνεδρίου του Economist... 



Ξεκάθαρος ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, τόνισε πως ούτε η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ούτε η ραγδαία μείωση του εργασιακού κόστους αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα ή την παραγωγικότητα

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και αποδοτικότητα της οικονομίας και την αποτελεσματικότητα στη συλλογή φόρων εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς από το βήμα του συνεδρίου του Economist. Διεμήνυσε πάντως ότι ούτε η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ούτε η ραγδαία μείωση του εργασιακού κόστους αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα ή την παραγωγικότητα.

Η κυβέρνηση έχει αποφασιστικότητα για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, όπως το ασφαλιστικό, το άνοιγμα της τηλεοπτικής αγοράς, σημείωσε, τονίζοντας πάντως σε ό,τι αφορά τα εργασιακά ότι η κυβέρνηση επιμένει στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στη μη απελευθέρωση των απολύσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν πάρα πολλοί, σημειώνοντας μάλιστα ότι τα πράγματα θα μποορύσαν να είναι ακόμη καλύτερα αν οι διαφωνίες ανάμεσα στις θεσμούς δεν καθυστερούσαν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «μαζί με την αυταπόδεικτη πολιτική σταθερότητα, σταθεροποιείται και η οικονομία μας. Η ανεργία κινείται πτωτικά, ο τουρισμός πάει για νέο ρεκόρ αφίξεων, η χώρα είναι πρώτη για την προετοιμασία του ΕΣΠΑ της νέας περιόδου».

Διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν ότι δεν θα τα καταφέρναμε, η Ελλάδα σταθεροποιείται και ανακάμπτει, τόνισε.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι άνοιξε η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους και τόνισε ότι αν κλείσει σύντομα μπορεί να πείσει τους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι σε μια νέα φάση.

«Προχωράμε σε δίκαιη ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που οι καρποί της δεν θα είναι προνόμιο μιας μειοψηφίας του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε., εκτίμησε πως είναι τουλάχιστον αφελείς όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κοστολογήσουν μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Αφελείς ήταν όσοι και πέρυσι έπαιζαν με τη φωτιά με την αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα. Οι ίδιοι τώρα παρακαλούν να μην αποχωρήσει μια χώρα που δεν είναι καν στην Ευρωζώνη» συμπλήρωσε. ​

Ανέφερε ακόμη ότι η Ευρώπη πρέπει να βγάλει τα χρήσιμα συμπεράσματα από την ελληνική εμπειρία και να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι το μέλλον της ένωσης δεν μπορεί να καθορίζεται από μια ομάδα τεχνοκρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου