Το BΡΕΧΙΤ συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΒΡΕΧΙΤ,

Οι επιπτώσεις από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) συνεχίζει να είναι καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας με τους κορυφαίους “παίκτες” ΔΝΤ και ΕΚΤ να αποκαλύπτουν τους προβληματισμούς και σχεδιασμούς τους…



Το Brexit βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην ατζέντα της διεθνούς οικονομίας, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάρτιο Ντράγκι να δηλώνει ότι «η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης παρά το ότι δεν υπήρξαν αρνητικές εξελίξεις στις αγορές μετά το Brexit» και την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να αποδέχεται ότι «..η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ οδήγησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω, της πρόβλεψης για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη».

Μάρτιο Ντράγκι: Οι αγορές αντιμετώπισαν ενθαρρυντικά την αβεβαιότητα του Brexit


H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, είναι έτοιμη να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης παρά το ότι δεν υπήρξαν αρνητικές εξελίξεις στις αγορές μετά το Brexit, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάρτιο Ντράγκι.

«Για να πετύχουμε αυτό το σκοπό αν χρειαστεί, το διοικητικό συμβούλιο (της ΕΚΤ) θα δράσει χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία του στο πλαίσιο των όρων εντολής του», ανέφερε ο κ. Ντράγκι στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ύστερα από τη μηνιαία συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη.

Κριστίν Λαγκάρντ: Το Brexit επηρεάζει αρνητικά την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη


Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) οδήγησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω, της πρόβλεψης για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Παράλληλα, τόνισε ότι η αβεβαιότητα γύρω από το
Brexit θα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.

Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά κι άλλους αξιωματούχους του παγκοσμιοποιημένου οικονομικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου