Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Με 152 «ΝΑΙ» ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα

Τα προαπαιτούμενα πέρασαν από την Βουλή κι η κυβέρνηση μπορεί πλέον να δηλώνει ότι προχωράει χωρίς καθυστερήσεις στην διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης με στόχο αυτή να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου.Με 152 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση - ΝΔ, ΧΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων-  καταψήφισε με 141 ψήφους. Απουσίασε λόγω ασθένειας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ K. Σέλτσας.

Επίσης, με 152 ψήφους υπέρ και 141 κατά, ψηφίστηκαν τα άρθρα 1 και 2 - ασφαλιστικές ρυθμίσεις και ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο.

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων 1 και 2, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης


Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει –και το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία– πως παράλληλα με την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα πρέπει να προχωρήσει η εξειδίκευση των μέτρων για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, επομένως να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και η χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Άρα, ακολούθως να βγει στις αγορές.

Η οδηγία Τσίπρα προς τους υπουργούς που συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση είναι να κλείσουν την δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει στα επόμενα βήματα χωρίς να είναι εγκλωβισμένη σε μνημονιακές εκκρεμότητες και, ασφαλώς, χωρίς να έχει απέναντί της την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πιθανές εμπλοκές στην διαδικασία με τους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται σήμερα στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία με στόχο να αποδομήσει την γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και να ακυρώσει την επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τις μεταρρυθμίσεις του υπουργού Παιδείας και προσωπικά τον Νίκο Φίλη και, μάλιστα, έχει συμφωνήσει πως δεν πρέπει να γίνει καμία υποχώρηση στο ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών.

Ασχέτως του ότι παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση με την Εκκλησία. Κυβερνητικά στελέχη λένε πως «καλό είναι να μην ακούγονται απόψεις που παραπέμπουν στο παρελθόν πχ περί χούντας και ομοίως να μην εκστομίζονται από εκκλησιαστικούς παράγοντες σχόλια για τον ρόλο της Αριστεράς στον εμφύλιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καταγγείλει την Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της ότι τάσσονται υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων στην Παιδεία στηρίζοντας τους σχολάρχες, ενώ θα θυμίσει πως την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση ξυφουλκούσε εναντίον της κυβέρνησης για τα ολοήμερα σχολεία το υπουργείο Παιδείας καθιέρωσε τον θεσμό του ολοήμερου σε όλα και όχι μόνο στο 1/3 όπως ήθελε η ΝΔ.

Η σημερινή θα είναι η πρώτη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις διακοπές του καλοκαιριού και με αιχμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών για το οποίο η σύγκρουση έχει χτυπήσει κόκκινο.

 ΔΕΙΤΕ το κείμενο του νομοσχεδίου ΕΔΩ »»».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *