Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Κίνημα "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ" «Η πολιτική η οποία εφαρμόζεται από τον Αλ. Τσίπρα οδηγεί την χώρα σε τέλμα»

Το σχόλιο ενός παρευρισκόμενου: "Πρώτη φορά βλέπω τόσους νέους ανθρώπους σε πολιτική εκδήλωση" δίνει την εικόνα της δεύτερης δράσης του κινήματος ‘ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ’ η οποία διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης 22ης Σεπτεμβρίου στο Polis-Café στην Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα...Τα περίπου 250 άτομα που παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα, γόνιμη -και σίγουρα διαφορετική από τις συνηθισμένες- συζήτηση για το "φαινόμενο" ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δικηγόρος και μέλος των ‘ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ’, Θωμάς Καλαϊτζίδης.

Προσκεκλημένοι ήταν οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Πέτρος Τατσόπουλος και Ανδρέας Παπαδόπουλος, τη συζήτηση συντόνισε ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, επίσης μέλος του κινήματος. Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες :


Πέτρος Τατσόπουλος : «Είμαι 56 χρονών. Θυμάμαι πολύ καλά την περίοδο Καραμανλή, την περίοδο Σημίτη κι όλες τις άλλες. Ειλικρινά σας μιλάω, τέτοιο διχασμό δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Οι συριζαίοι -τους οποίους γνωρίζω προσωπικά- περιμένουν να αρχίσουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας όλοι. Χρόνια έσπερναν μέσω της αριστεράς τους το μικρόβιο της μιζέριας και της διχόνοιας. Έτσι θα ασχολούμαστε όλοι με το τι είπαμε αναμεταξύ μας και κανένας με το τι έκανε ο Τσίπρας.»

Κων/νος Μπογδάνος : «Μην υποκύπτετε στους εκφοβισμούς και τις βρισιές των Τρολ τους. Μην υποκύπτετε στον φασισμό που επιβάλλουν. Δρουν επειδή πιστεύουν ότι δεν θα κάνουμε την αναγκαία και απαραίτητη επίκληση στα νομικά δικαιώματά μας. Δεν θα τους τα παραχωρήσουμε, το Σύνταγμα, οι νόμοι είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ.»

Ανδρέας Παπαδόπουλος : «Δεν συμφωνώ ότι είμαστε εμείς και όλοι οι άλλοι. Οι κακοί συριζαίοι και απέναντι τους όλοι οι καλοί. Έχουμε και μεταξύ μας διαφορές. Προσωπικά δε με καλύπτει το ‘αντι-σύριζα’. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα σ’ έναν δεξιό και έναν αριστερό. Θα πρέπει να τα βρούμε όμως σε τρία-τέσσερα καίρια ζητήματα για να προχωρήσουμε μαζί και να τα καταφέρουμε!
»

Εν συνεχεία, πολίτες κυρίως νεαρής ηλικίας και ανεξαρτήτως τάξης και κόμματος συμμετείχαν στον ανοιχτό διάλογο καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η πολιτική η οποία εφαρμόζεται από τον Αλέξη Τσίπρα οδηγεί την χώρα σε τέλμα, πως διακυβεύεται το ίδιο το πολίτευμά μας, ενώ η κυβέρνηση μέσα από στοχοποιήσεις, απειλές και λογοκρισία στοχεύει στον εθνικό διχασμό και την “τιμωρία” όσων εκφράζουν διαφορετική άποψη από αυτήν. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Θανάσης Χειμωνάς “σφύριξε τη λήξη” της εκδήλωσης τέσσερις ώρες (!) μετά το ξεκίνημά της, τονίζοντας πως οι ‘ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ’ θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις δράσεις τους όσο η συγκεκριμένη κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *