Μάριο Ντράγκι: Δεν φταίει η ΕΚΤ για τα προβλήματα των γερμανικών τραπεζών

Ε.Ε., ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, Deutsche Bank, Αντίκρυ, Σπύρος Γκανής,

Ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, Μάριο Ντράγκι, ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν ευθύνεται για τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι γερμανικές τράπεζες – μία έμμεση αναφορά στη Deutsche Bank – τονίζοντας ότι «ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν αρκετές τράπεζες που έχουν κατορθώσει να ξεπεράσουν χωρίς προβλήματα την ύπαρξη χαμηλών επιτοκίων...



Την πολιτική της ΕΚΤ και μάλιστα με σθεναρό τρόπο υπερασπίστηκε ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι, σε ομιλία του στη γερμανική Βουλή, μη διστάζοντας να τονίσει ότι «με τα μέτρα που εφαρμόζουμε, ακολουθούμε τον νόμο και φέρουμε σε πέρας με ορθό τρόπο την εντολή που μας έχει δοθεί».

Ο Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με το newmoney.gr,  υποστήριξε ότι τα χαμηλά επιτόκια είναι απολύτως απαραίτητα την τρέχουσα περίοδο τόσο για να στηριχθεί η ανάπτυξη όσο και για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η ΕΚΤ για τον πληθωρισμό και ο δείκτης τιμών καταναλωτή να κατορθώσει να φθάσει στο 2%.

«Η νομισματική μας πολιτική έχει στηρίξει την ανάπτυξη και την απασχόληση και θα επαναφέρει στο τέλος τον πληθωρισμό στο στόχο μας», υποστήριξε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «σήμερα τα χαμηλά επιτόκια είναι απαραίτητα για μια επιστροφή σε υψηλότερα επιτόκια στο μέλλον. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι να επιτρέψουμε στα μέτρα μας να δράσουν».

Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν ευθύνεται για τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι γερμανικές τράπεζες – μία έμμεση αναφορά στη Deutsche Bank – τονίζοντας ότι «ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν αρκετές τράπεζες που έχουν κατορθώσει να ξεπεράσουν χωρίς προβλήματα την ύπαρξη χαμηλών επιτοκίων, έχοντας αυξήσει την παροχή χορηγήσεων και έχοντας βελτιώσει το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι το οποίο αποδείχθηκε οφέλιμο και για τις τράπεζες, αλλά και για τους πελάτες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου