Eρευνα Workmonitor της Randstad : «Υπό το φόβο της απόλυσης 4 στους 10 εργαζομένους»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, Workmonitor, Αντίκρυ, Σπύρος Γκανής,

Αυξάνεται ο φόβος της απόλυσης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έρευνα Workmonitor της Randstad για το Γ' τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2016...



Υπό τον φόβο της απόλυσης εργάζονται 4 στους 10 Ελληνες, σύμφωνα με της τριμηνιαία έρευνα Workmonitor της Randstad για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2016, καθώς το 40% των ανδρών και το 39% των γυναικών θεωρούν πολύ πιθανή την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους στους επόμενους έξι μήνες. Η ανασφάλεια εκτινάσσεται στο 57% στους νέους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών, ενώ μεγαλύτερο από τον μέσο όρο φόβο απώλειας της εργασίας τους εμφανίζουν οι ερωτηθέντες που απάντησαν ότι έχουν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης (42%).

Η έρευνα ασχολείται με τον ρόλο που διαδραματίζουν τα φύλα στον χώρο εργασίας, καθώς και τις ηγετικές θέσεις που αναλαμβάνουν. Ακόμα, αναλύονται στοιχεία για τον τριμηνιαίο Δείκτη Κινητικότητας, τον φόβο απώλειας εργασίας, καθώς και την εργασιακή ικανοποίηση των Ελλήνων εργαζομένων.

Σύμφωνα με τους Έλληνες συμμετέχοντες στην τελευταία έρευνα Workmonitor, 72% πιστεύουν ότι ο εργοδότης τους αντιμετωπίζει ισότιμα, τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες. Ωστόσο, μόνο 60% θεωρούν ότι και τα δύο φύλα υποστηρίζονται εξίσου, όταν κάνουν αίτηση για δουλειά ή όταν επιδιώκουν μία προαγωγή.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υφίστανται ακόμα διακρίσεις, λόγω φύλου στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς 68% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι άνδρες προτιμούνται από τις γυναίκες, όταν δύο υποψήφιοι έχουν τα ίδια προσόντα για μία θέση. Ποσοστό 80% υποστηρίζουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες συνάδελφοι ανταμείβονται το ίδιο από τον εργοδότη τους για παρόμοιους ρόλους.

Προτίμηση ανδρών για διευθυντικές θέσεις


Τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας αποκαλύπτουν ότι η προτίμηση ανδρών για διευθυντικές θέσεις είναι πολύ υψηλή στην Ελλάδα, σε ποσοστό 80%. Στην πραγματικότητα, για το 2016, 77% δήλωσαν ότι ο άμεσος προϊστάμενός τους είναι άνδρας.

Ανταμοιβές και ομαδικό πνεύμα


Σε ποσοστό 83% συμφωνούν ότι ο άμεσος προϊστάμενος παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ομαδικού πνεύματος. Ποσοστό 73% μοιράζονται την άποψη ότι ο άμεσος προϊστάμενος είναι υπεύθυνος για την καλλιέργεια της εταιρικής κουλτούρας με το να θέτει ο ίδιος το παράδειγμα. Η Κική Αυγουστάτου, HR & Business Excellence Manager στη Randstad, σχολιάζει: «Το "κλειδί" είναι να παρουσιάζουν τα διοικητικά στελέχη υποδειγματική συμπεριφορά, δηλαδή να λειτουργούν ως πρότυπο με το εργασιακό ήθος τους και με τη συμπεριφορά τους. Στην τελική, οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε, όχι τα λόγια. Στη Randstad, δουλεύουμε με το μότο "μία εταιρεία, μία κατεύθυνση" και επιδιώκουμε ένα ζωντανό και ενεργητικό περιβάλλον, δουλεύοντας ευχάριστα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την έρευνα ΕΔΩ »»»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου