Ζάππειο Μέγαρο: 1ο Ελληνο-Ρωσικό Ενεργειακό Συνέδριο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΩΣΙΑ, Αφιερωματικό Έτος Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του «Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας 2016», θα τιμήσουν με ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών κ. Σεργκέι Λαβρόφ και κ. Νίκος Κοτζιάς. Επίσης έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο Υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσίας κ. Yanovsky Anatoly καθώς και διευθυντικά στελέχη του ενεργειακού χώρου από τις δύο χώρες...

Στo πλαίσιo του 4ου Ελληνo-Ρωσικού Φόρουμ, η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕE.gr) και ο οργανισμός Pommel Holdings Inc συνδιοργανώνουν συνέδριο με θέμα τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας, στις 2 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Το συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του «Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας 2016», θα τιμήσουν με ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών κ. Σεργκέι Λαβρόφ και κ. Νίκος Κοτζιάς. Επίσης έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο Υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσίας κ. Yanovsky Anatoly καθώς και διευθυντικά στελέχη του ενεργειακού χώρου από τις δύο χώρες.

Αποτελούμενο από τρεις άξονες, το συνέδριο θα παρουσιάσει μια σφαιρική εικόνα των ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στις ενεργειακές σχέσεις και τις μελλοντικές προοπτικές τους. Συγκεκριμένα, μετά τις προσφωνήσεις των ανώτατων επισήμων των δύο χωρών, θα εξεταστούν θέματα ελληνορωσικής συνεργασίας και γεωστρατηγικής της ενέργειας. Στη συνέχεια, το συνέδριο θα επικεντρωθεί στους επιμέρους τομείς ενεργειακής συνεργασίας με έμφαση το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά και στα ρωσικά με αυτόματη μετάφραση.

Οι συνδιοργανωτές:


Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας
Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Διοίκησης και αναπληρωτής καθηγητής στο ESCP Europe Business School, Λονδίνο; Πρόεδρος της Δεξαμενής Σκέψης — Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE.gr).

Pommel Holdings Inc.

Δρ. Σεργκέι Γκολόβιν, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρωσο-Ελληνικού Φόρουμ κοινωνικών οργανώσεων; Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Pommel Holdings Inc.»

Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE)

Η δεξαμενή σκέψης — Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (www.HAEE.gr) — στοχεύει στην προαγωγή δράσεων που αφορούν την ενεργειακή οικονομία. Ενεργεί ως ένα διεπιστημονικό φόρουμ που προωθεί την ανταλλαγή ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων και εμπειριών μεταξύ ακαδημαϊκών, επαγγελματιών, στελεχών επιχειρήσεων και άλλων ενδιαφερόμενων με θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια, το περιβάλλον και την οικονομία. Το HAEE αποτελεί το ελληνικό παράρτημα του International Association for Energy Economics (www.IAEE.org).

Ελληνο-Ρωσικό Φόρουμ Κοινωνικών Οργανώσεων

Η πρωτοβουλία της διεξαγωγής του Ελληνο-Ρωσικού Φόρουμ Κοινωνικών Οργανώσεων πηγάζει από τις συμφωνίες περί διεύρυνσης και ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας στον τομέα των κοινωνικών οργανώσεων που είχαν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια των ελληνο-ρωσικών διαπραγματεύσεων στη σύνοδο κορυφής στη Μόσχα το Δεκέμβριο 2007. Τον Οκτώβριο 2008 στην Αθήνα διεξήχθη με επιτυχία το 1ο Ελληνο-Ρωσικό Φόρουμ κοινωνικών οργανώσεων. Τον Ιούνιο 2009 στο Παλάτι της Ταυρίδας της Αγίας Πετρούπολης είχε διεξαχθεί το 2ο Ελληνο-Ρωσικού Φόρουμ κοινωνικών οργανώσεων, στην Οργανωτική Επιτροπή του οποίου είχαν συμπεριληφθεί οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ελλάδας. Το Σεπτέμβριο 2013 στο Ζάππειο στην Αθήνα έλαβε χώρα το 3ο Ελληνο- Ρωσικό Φόρουμ κοινωνικών οργανώσεων, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην 185η επέτειο της σύναψης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας. Στην τελετή της έναρξης του Φόρουμ συμμετείχαν — μεταξύ άλλων — και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Ι. Ματβιένκο και ο τότε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευ. Μεϊμαράκης. Για το 4ο Ελληνο-Ρωσικό Φόρουμ κοινωνικών οργανώσεων, όπως και στα προηγούμενα, σχεδιάζεται ένα μεγάλο πολιτιστικό πρόγραμμα με συναυλίες, εκθέσεις, καθώς και 5 θεματικά συνέδρια: «Ενεργειακή συνεργασία, βάση της μακροχρόνιας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης», «Ρωσία, Ελλάδα, Ευρώπη: οι παραδόσεις της συνεργασίας και η κοινή ιστορική τους τύχη», «Οι χριστιανικές οικογενειακές αξίες στο σύγχρονο στάδιο», «Οι απόφοιτοι των σοβιετικών και των ρωσικών ΑΕΙ», «Οι γεωπολιτικές δυναμικές στον Ανατολικό κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου