Παναγιώτης Λιαργκόβας: «Σταματήστε την υπερφορολόγηση – Θα εξοντωθούν τα νοικοκυριά!»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Π. Λιαργκόβας,
«Πιστεύω ότι οι επισημάνσεις μας θα βοηθήσουν στο να διαμορφωθεί ένας προϋπολογισμός, γιατί ακόμα είμαστε στο προσχέδιο, ώστε το τελικό σχέδιο να είναι ίσως σε ορισμένα σημεία πιο αποτελεσματικό» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή , Παναγιώτης Λιαργκόβας...


Ερωτηθείς από τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, ποια είναι τα σημεία στα οποία εστιάζει και στα οποία θα μπορούσαν να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις, ο κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας απάντησε:

«Ένα σημείο το οποίο παρατηρούμε με ιδιαίτερη ανησυχία είναι αυτό που έχει να κάνει με την κοινωνική δικαιοσύνη. Το λέμε αυτό για το γεγονός ότι στα μέτρα του 2017, υπάρχει μεγάλη βαρύτητα στους έμμεσους φόρους. Και οι έμμεσοι φόροι είναι ό,τι χειρότερο για τους κοινωνικά αδύναμους. Επομένως, κι αν δούμε από το ’14 και μετά, μάλιστα έχουμε ένα σχετικό διάγραμμα στην έκθεσή μας, από το ’14 και μετά ο λόγος έμμεσων προς άμεσους φόρους, επιδεινώνεται συνεχώς υπέρ των έμμεσων φόρων. Δηλαδή η βαρύτητα των έμμεσων φόρων αυξάνεται, άρα παρατηρείται μία τάση πια, από το ’14 και μετά. Αυτό πρέπει κατά την άποψή μας να ανακοπεί, γιατί αν συνεχιστεί, πραγματικά θα εξοντωθούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας οι οποίοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν όλη την ακρίβεια η οποία θα έρθει με την αύξηση του ΦΠΑ και άλλων ειδικών φόρων κατανάλωσης».

Κληθείς να σχολιάσει την παρατήρηση την οποία είχε κάνει σχετικά με την καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις και ερωτηθείς αν εντοπίζει κάτι συγκεκριμένο, ο καθηγητής απάντησε:

«Κυρίως στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση, και αν δούμε κι εκεί, σε όλες τις χρονιές, τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, υπολείπονται των στόχων. Άρα αυτό είναι ένα σημείο το οποίο μας κάνει να ανησυχούμε. Και από τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, εκεί που δεν βλέπουμε μεγάλη πρόοδο και καθυστερήσεις, είναι στις διάφορες στρεβλώσεις που υπάρχουν στο επιχειρηματικό κλίμα. Για παράδειγμα ότι ακόμα υπάρχει γραφειοκρατία, ακόμα υπάρχει καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης. Είναι πολλά τέτοια σημεία τα οποία είναι εναντίον της επιχειρηματικότητας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου