Aλλάζει σχεδιασμό η κυβέρνηση - Αναβάλλεται ο ανασχηματισμός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Κυβέρνηση,

Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες άλλαξε τον κυβερνητικό σχεδιασμό καθώς φαίνεται ότι επηρέασε καταλυτικά τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνητικού ανασχηματισμού... 



Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται τώρα να μεταθέσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα για μετά το πέρας της δεύτερης αξιολόγησης, όπερ σημαίνει προς το τέλος του έτους. Nα συγκροτηθεί, δηλαδή, το ΕΣΡ και να ετοιμαστεί ο νέος νόμος για τις άδειες και, βεβαίως, να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους για τα εργασιακά, τη στελέχωση των τραπεζών, το αφορολόγητο κλπ.

Στο Μαξίμου γίνονται από χθες αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου να σταθμίσουν τις παρενέργειες μετά την ψηφοφορία στο ΣτΕ και να χαράξουν τη γραμμή άμυνας. Εξαρχής, η κυβέρνηση επιδίωξε να ταυτίσει τους δικαστές με τα συμφέροντα, όπως προκύπτει και από πρωτοσέλιδο της Αυγής, «Ευτυχώς, δεν κυβερνούν οι δικαστές», να καταδείξει ότι χρήματα που είχαν δώσει οι υπερθεματιστές θα αφαιρεθούν από κοινωνικές υπηρεσίες και να στείλει το μήνυμα ότι η προσπάθεια για την αναμόρφωση του τηλεοπτικού τοπίου θα ξεκινήσει άμεσα και συγκεκριμένα την προσεχή Δευτέρα, με την νέα πρόταση που θα καταθέσει ο κ. Παππάς. Οι διαρροές που γίνονται από χθες είναι ότι «δεν υπήρξε αιφνιδιασμός στην κυβέρνηση» και ότι «εδώ και μια εβδομάδα περιμέναμε ότι αυτή θα είναι η απόφαση».

Ο πρωθυπουργός εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένος να στηρίξει το επόμενο διάστημα το στενότερό του συνεργάτη και ανάλογα με το πως θα διαμορφωθεί το κλίμα τις προσεχείς εβδομάδες να αποφασίσει για το αν θα τον μετακινήσει ή όχι σε άλλο χαρτοφυλάκιο. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, χωρίς να παραγνωρίζουν την αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, εκτιμούν ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα λειτουργήσει συσπειρωτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες δεν θα είναι εύκολο να υπάρξουν δημόσιες διαφοροποιήσεις από υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου