Βλαντίμιρ Πούτιν: «Η Ρωσία δεν προτίθεται προς το παρόν να υιοθετήσει νέα αντίμετρα σε σχέση με τη Δύση»

ΡΩΣΙΑ, Ε.Ε., ΗΠΑ, Κυρώσεις, ΚΟΣΜΟΣ,

Η Ρωσία, προς το παρόν, δεν προτίθεται να υιοθετήσει νέα μέτρα σε σχέση με τις χώρες της Δύσης ως απάντηση στις κυρώσεις, δήλωσε- απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti...



«Προς το παρόν δεν σχεδιάζουμε, τα οποιαδήποτε απαντητικά αντίμετρα. Πρέπει να δούμε, πώς θα φερθούν οι εταίροι μας και μετά θα αποφασίσουμε» είπε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Συνειδητά επιβάλλαμε περιορισμούς στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, ήταν μια ασύμμετρη απάντηση. Εκείνοι μας επέβαλλαν κυρώσεις στα βιομηχανικά προϊόντα, σε προϊόντα διττού χαρακτήρα, περιορισμούς στην χρηματοδότηση, αλλά εμείς ως απάντηση δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβώς τα ίδια. Δηλαδή μπορούμε, αλλά αυτό δεν έχει νόημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν.

«Επιβάλλαμε βέβαια (κυρώσεις) σε εκείνον τον τομέα, όπου τους δημιουργεί προβλήματα, και, όπως βλέπετε, υπολογίζουν ότι υπέστησαν ζημιές δισεκατομμυρίων. Δεν είναι δικοί μας υπολογισμοί αλλά υπολογισμοί που κάνουν δυτικοί εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι των αντίστοιχων κλάδων παραγωγής. Γι αυτό και επιβάλλαμε περιορισμούς εκεί που μας συνέφερε να το κάνουμε. Και δεν θα κάνουμε τίποτα απλά και μόνο για να τιμωρήσουμε κάποιους τιμωρώντας τους εαυτούς μας. Να αγοράσουμε δηλαδή το εισιτήριο και να μην πάμε» πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Οι σχέσεις Ρωσίας —Δύσης επιδεινώθηκαν εξαιτίας την κατάστασης στην Ουκρανία. Στα τέλη Ιουλίου του 2014 η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, στράφηκαν από τις στοχευμένες κυρώσεις κατά μεμονωμένων φυσικών προσώπων και εταιρειών στις επιβολή κυρώσεων σε ολόκληρους τομείς της ρωσικής οικονομίας. Η Ρωσία ως απάντηση επέβαλλε περιορισμούς στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις χώρες οι οποίες επέβαλλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τονίζει σε τηλεγράφημά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου