Ρομάνο Πρόντι και Τζόζεφ Στίγκλιτς ένωσαν τις φωνές τους κατά της λιτότητας... και της Γερμανίας

Ε.Ε., ΛΙΤΟΤΗΤΑ, Ρομάνο Πρόντι, Τζόζεφ Στίγκλιτς,

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, καθώς και ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, βραβευμένος με βραβείο Νόμπελ, Τζόζεφ Στίγκλιτς θέλησαν να ενώσουν τις φωνές τους κατά της λιτότητας, επ' ευκαιρία δημόσιας συζήτησης που οργανώθηκε στην Μπολόνια...


Ο βραβευμένος νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς κατέκρινε για μια ακόμη φορά «το σύστημα λιτότητας το οποίο επιβλήθηκε αμέσως μετά την έναρξη της κρίσης, όταν κάποιοι θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να κρατήσουν χαμηλό το έλλειμμα στο 3%, το δημόσιο χρέος κάτω από το 60% του ΑΕΠ και σε χαμηλά επίπεδα και τον πληθωρισμό». Τόνισε, δε, με σχετική δόση ειρωνείας, ότι τα ποσοστά αυτά «κάποιοι τα βρήκαν, προφανώς, στον αέρα και στον ουρανό».

Από την πλευρά του ο πρώην πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, είπε πως «σε περιόδους με ισχνές αγελάδες πρέπει να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα σε επενδύσεις, ενώ σε περίοδο με παχιές αγελάδες να προσπαθείς να περιορίζεις τις δαπάνες αυτές, αλλά τώρα το δόγμα φαίνεται να έχει αλλάξει».

Δεν παρέλειψε δε να πετάξει τη σπόντα του για τη Γερμανία απευθυνόμενος στον Στίγκλιτς, στον οποίο είπε χαμογελώντας, αλλά με σαφές νόημα, ότι «οι δηλώσεις του δεν θα έπρεπε να μεταφράζονται στα ιταλικά, αλλά στα γερμανικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου