Ο Ερντογάν προκαλεί ξανά για τη συνθήκη της Λωζάννης

ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συνθήκης της Λωζάνης,

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης σε συνάντησή που είχε με κοινοτάρχες και δημάρχους στην Άγκυρα...


«Φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάννη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σύμφωνα με την A Haber

«Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάννη κι ας ενοχληθούν κάποιοι. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε», συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Το 2016 δεν μπορούμε να κινούμαστε με τη λογική του 1923», υπογράμμισε.

«Αυτό είναι άδικο και δεν μπορούμε να το δεχθούμε», υπογράμμισε σύμφωνα με το Akasyam haber και κατέληξε: «Όταν αλλάζουν τα πάντα στον κόσμο δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που βρεθήκαμε τότε».

«Από το 1914 που φτάσαμε από τα 2 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα σε 9 χρόνια στη Λωζάννη μαζί και με το Χατάϊ πέσαμε στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν το Εθνικό Συμβόλαιο. Δυστυχώς και στα δυτικά και στα ανατολικά σύνορα μας δεν προστατεύσαμε τα εδάφη μας».

«Μια κατάσταση που προέκυψε από ανάγκη την αποδεχθήκαμε και εγκλωβιστήκαμε. Αυτό εμείς το αρνούμαστε. Η Τουρκία ήταν του 1923 και όσοι την εγκλώβισαν είχαν ως στόχο να ξεχαστεί το παρελθόν της που είναι χιλίων ετών με Οθωμανική Αυτοκρατορία και με τους Σελτζούκους», διεμήνυσε κλείνοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου