Ομπάμα για προσφυγικό: «Δεν πρέπει Ιταλία, Ελλάδα και Γερμανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος»

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΗΠΑ, ΙΤΑΛΙΑ, Μπάρακ Ομπάμα, Ματέο Ρέντσι,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει την Ευρώπη να αντεπεξέλθει στη μαζική έλευση προσφύγων, τονίζοντας πως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γερμανία δεν πρέπει να σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος από τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης...


«Είναι στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ να εξασφαλιστεί ότι η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη θα επιλυθεί», είπε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της προχθεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι έπειτα από τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συμφωνούν πως οι δύο χώρες πρέπει να επικεντρωθούν στην οικονομική ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την εκστρατεία του Ρέντσι όσον αφορά το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Ιταλίας.

«Στο οικονομικό μέτωπο, συμφωνούμε ότι το επίκεντρο θα πρέπει να παραμείνει στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ευημερίας», δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, δήλωσε πως παρότι πρόκειται για μια «δύσκολη μάχη», είναι βέβαιος ότι οι ιρακινές δυνάμεις οι οποίες διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους για να ανακαταλάβουν τη Μοσούλη θα επικρατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου