«Δικαιοσύνη για όλους», το όνομα του αυτόνομου Νομικού Φορέα που συγκροτεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου (vid)

«Δικαιοσύνη για όλους», ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, Ζωή Κωνσταντοπούλου,

Το όνομα του νομικού φορέα που ιδρύει η «Πλεύση Ελευθερίας» και το «ΌΧΙ στα Ναι τους», ανακοινώθηκε χθες το βράδυ στον κατάμεστο κινηματογράφο της Δεξαμενής, με την παρουσία πλήθους νέων, μεγαλύτερων, πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων του πνεύματος, του νομικού, δικηγορικού και δικαστικού κόσμου, των κινημάτων και του πολιτισμού. Συγκινητική η παρουσία του Μανώλη Γλέζου....



«Δικαιοσύνη για όλους» ονομάζεται ο νομικός φορέας, ο οποίος συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της «Πλεύσης Ελευθερίας» και θα διερευνήσει τέσσερις μεγάλες υποθέσεις: τις γερμανικές  αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια, καθώς και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Δεξαμενή», όπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μανώλης Γλέζος, ο επικεφαλής του νομικού φορέα καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς. 

«Η πρωτοβουλία μας σημαίνει ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν υπεύθυνο ατιμώρητο και ταυτόχρονα η πρωτοβουλία μας σημαίνει ότι θα αναλάβουμε την προσωπική μας και ιστορική μας ευθύνη, να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για όλους» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στην ομιλία της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το στίγμα των προθέσεών της να μην αφεθεί καμία πτυχή της υπόθεσης των γερμανικών οφειλών στο σκοτάδι.

Έφερε στο φως πλήθος από τεκμήρια που έχει στα χέρια της η νομική ομάδα της “Δικαιοσύνης για Όλους” για τις νομικές της ενέργειες στην υπόθεση των Γερμανικών Οφειλών. Και κατέστησε σαφές ότι τίποτε δεν θα μείνει θαμμένο ούτε αναξιοποίητο σε καμμία από τις μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

«Τίποτε από αυτά που θα σας διαβάσω δεν έχει κανείς δικαίωμα να το κρύβει από τους πολίτες», δήλωσε και αναφέρθηκε σε ντοκουμέντα και αποδείξεις που στοιχειοθετούν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος της χώρας και του λαού τόσο στη διάρκεια της κατοχής όσο και μετά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ξεχωριστή αναφορά στην υπόθεση του Διστόμου και στο γεγονός ότι επί 16,5 χρόνια κανένας Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει υπογράψει για την εκτέλεσή της. Διάβασε τα ονόματα των Πρωθυπουργών και των Υπουργών Δικαιοσύνης που τα τελευταία 16,5 χρόνια εμποδίζουν την απονομή της Δικαιοσύνης για τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Αλλά και για το γεγονός ότι από το 1995 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμμία έγγραφη διπλωματική ενέργεια διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, παρά την επικοινωνιακή απάτη της σημερινής Κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε πως αυτοί που σήμερα προσποιούνται ότι τώρα δήθεν θα ξεκινήσουν διαπραγμάτευση είναι αυτοί που θέλουν να ενταφιάσουν την υπόθεση των Γερμανικών Οφειλών.

Μίλησε για την αφαίμαξη των δημοσίων ταμείων και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, που οι κατοχικές δυνάμεις αποκαλούσαν «συμφωνία», για τις μηνιαίες καταβολές στις οποίες υποχρεωνόταν η χώρα, για την συντήρηση των δυνάμεων κατοχής όπως και των σημερινών επιτετραμμένων της Τρόικας, για τη δημιουργία «κατοχικών ταμείων» που υφάρπαξαν την παραγωγή, για την προδοτική μεταπολεμική διαπραγμάτευση που εξασφάλιζε ψιχία στη χώρα που πλήρωσε το μεγαλύτερο φόρο αίματος, μετρώντας θύματα σε ποσοστό 19,7% του πληθυσμού της. Μίλησε για την αναστολή των διώξεων και την ασυλία που εξασφαλίσθηκε στους εγκληματίες πολέμου το 1959, με ψηφίσματα και διατάγματα της Κυβέρνησης Καραμανλή.

Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στο αίσθημα δικαίου του λαού μας και στο αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διεκδικήσουν Δικαιοσύνη, ως συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας, ως προϋπόθεση Ελευθερίας και ως συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας.


Αποσπάσματα από την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου:


«Δεν εκχωρούμε τη λαϊκή και δημοκρατική κυριαρχία

Δεν παραιτούμαστε
από τις ενεργές και απαράγραπτες αξιώσεις του λαού και της χώρας μας

Δεν παρατηρούμε άπραγοι την παραβίαση των υποχρεώσεων των Κυβερνώντων. Η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της χώρας και του λαού μας στις μείζονες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, με παράκαμψη ή ακύρωση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, συνιστά μορφή κατάλυσης της συνταγματικής και δημοκρατικής λειτουργίας, που επιτάσσει την παρέμβασή μας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας.

Τι σημαίνει να παρεμβαίνουν οι πολίτες για Δικαιοσύνη;


Σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι για λίγους ή για κάποιους

Σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη είναι στοιχείο της δημοκρατίας

Και ότι η Δικαιοσύνη είναι για όλους

Και δεν είναι υπόθεση μόνον των δικαστών, είναι υπόθεση πρωτίστως των πολιτών.
Το αίτημα για Δικαιοσύνη δεν είναι αίτημα νομικό, αλλά βαθιά δημοκρατικό».

Η επιλογή του χώρου και της ημέρας της εκδήλωσης ήταν γεμάτες συμβολισμούς.

«Ξεκινάμε από αυτόν εδώ το χώρο, που ανήκει στους Εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, για να σηματοδοτήσουμε ότι θα υπερασπιστούμε την περιουσία του λαού και της χώρας μας και τα δημόσια αγαθά, που ο σφετερισμός τους αποτελεί εγκληματική πράξη εντασσόμενη στο έγκλημα του Μνημονίου.

Η σημερινή ημέρα είναι η ημέρα που γιορτάζεται στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη. Κι έχει μια σημασία να μη γιορτάζουμε τη Δικαιοσύνη εθιμοτυπικά, θρησκευτικά ή λεκτικά: να την διεκδικούμε στην πράξη, ώστε να δικαιωθεί κάποτε και ουσιαστικά ο εορτασμός της.

Σήμερα είναι ταυτόχρονα η ημέρα της Ένωσης των 2 Γερμανιών σε ενιαίο κράτος, με διεθνή προσωπικότητα και καθ΄ολοκληρίαν διάδοχο της Ναζιστικής Γερμανίας και του Γ’ Ράιχ.

Σήμερα είναι και η ημέρα κατάθεσης
του Προϋπολογισμού του Κράτους από τον Υπουργό Οικονομικών στη Βουλή.

Και για πολλοστή φορά, αυτός ο Προϋπολογισμός δεν περιέχει καμμία εγγραφή των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για τα εγκλήματα, τους θανάτους, την καταστροφή των υποδομών, την υφαρπαγή της παραγωγής, την κλοπή των αρχαιολογικών θησαυρών της χώρας, μολονότι από το Γενάρη 2015 υπάρχει εμπεριστατωμένη ανάλυση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αποτιμά τις αξιώσεις της χώρας μας σε ύψος 278 έως 340 δισεκατομμύρια ευρώ.

Γιατί;

Γιατί η σημερινή Κυβέρνηση, όπως και σειρά προηγούμενων Κυβερνήσεων, είναι αποφασισμένη να θυματοποιήσει τη χώρα έχοντας παραδώσει γη και ύδωρ στους κατακτητές-δανειστές και δυνάστες και στην ένοχη και ενεχόμενη έναντι της Ελλάδας Γερμανία.

Θέλει απύθμενο θράσος για να κάνεις αυτό που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας: να εμφανισθείς εκεί όπου χύθηκε αίμα για την πατρίδα, την ελευθερία, για αρχές, αξίες και ιδεολογία και να κάνεις λειτουργία με τα κόλυβα αυτών των νεκρών.

Θέλει πολύ θράσος να έχεις παραδώσει τη χώρα και να παραδίδεις και τα τελευταία κομμάτια της και να εμφανίζεσαι ως συνέχεια αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης:


ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στράτος Γεωργούλας, που έχει την ευθύνη επί θεμάτων κρατοικοοικονομικού εγκλήματος και ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, Επικεφαλής Σύμβουλος της Ομάδας Νομικής Δράσης και Τεκμηρίωσης, που μίλησε για την πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για Όλους» ως τη δεύτερη ιστορικής σημασίας και παγκόσμιας εμβέλειας πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενος παράλληλα στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διαμαντής Καραναστάσης, που έχει την ευθύνη του κινηματικού σκέλους της Πρωτοβουλίας και του «ΟΧΙ στα Ναι τους».





πηγή: ertopen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου