Ξεκινούν αύριο οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΣΜΟΙ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, 2η Αξιολόγηση,

Με το υπερταμείο των αποκρατικοποιήσεων να είναι πρώτο στην ατζέντα των συζητήσεων, αρχίζουν αύριο το πρωί, μετά από την ολιγοήμερη καθυστέρηση, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση....



Όπως έχει διαμηνύσει το οικονομικό επιτελείο, η αξιολόγηση πρέπει να έχει κλείσει έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, για να ληφθούν και οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που θα τεθούν προς διαπραγμάτευση, είναι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η ενίσχυση του ανταγωνισμού (άνοιγμα επαγγέλματος μηχανικών, αδειοδοτήσεις, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας κ.ά.), το Δημόσιο, οι αποκρατικοποιήσεις και η στελέχωση του νέου ταμείου κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών θα παραμείνουν στην Αθήνα για περίπου μια εβδομάδα και θα επανέλθουν μετά από το Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου, καθώς η πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα θεωρείται «εβδομάδα διακοπών» στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα των αυριανών συναντήσεων με τους επικεφαλής των κλιμακίων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, έχει ως εξής:

*10:00- 11:30. Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας (υπερταμείο)- υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
*11:30- 12:00. Ληξιπρόθεσμα - Ευκλείδης Τσακαλώτος.

*12:00- 13:00. Εκπαίδευση- υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

*16:00- 17:00. Διαφθορά- υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

*17:00- 18:00. Ενέργεια/Κτηματολόγιο- υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου