«Με την πλευρά του Σόιμπλε» ο Κλάους Ρέγκλινγκ, για το ελληνικό χρέος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΧΡΕΟΣ, ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,

«Είμαι μάλλον με την πλευρά του Σόιμπλε παρά της Λαγκάρντ», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφορικά με τις διαφορετικές θέσεις που έχουν εκφράσει οι δύο αξιωματούχοι σχετικά με το ελληνικό χρέος...  



H Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα χρέους για τουλάχιστον μία δεκαετία, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

«Βραχυπρόθεσμα, δεν υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι αν και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει αυξηθεί σε περίπου 180% του ΑΕΠ της μετά την οικονομική κρίση, αυτό «δεν είναι σημαντικό, αν πληρώνεις επιτόκιο 1%». Η Αθήνα πληρώνει για το χρέος της σχετικά λιγότερα από τη Γαλλία ή το Βέλγιο, συνέχισε ο επικεφαλής του ESM, χάρη στα φθηνά δάνεια του ESM.

«Είμαι μάλλον με την πλευρά του Σόιμπλε παρά της Λαγκάρντ», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, αναφορικά με τις διαφορετικές θέσεις που έχουν εκφράσει οι δύο αξιωματούχοι σχετικά με το ελληνικό χρέος. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε από την Ουάσιγκτον στις αρχές του μήνα ότι το βάρος του ελληνικού χρέους «σαφώς» δεν είναι βιώσιμο.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε στην Ουάσιγκτον ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος της, αλλά μάλλον η ανάγκη να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Η υπόσχεση της Ευρωζώνης «να βοηθήσει, αν η Ελλάδα κάνει τα μαθήματά της, είναι λογική», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει πως η Ελλάδα θα χρειασθεί νέο πρόγραμμα βοήθειας μετά το τρέχον πρόγραμμα που λήγει το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου