Δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών», προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Ολγα Γεροβασίλη, Κυβέρνηση, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ,

Ριζικό ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα και υπουργεία, προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη σε σημερινή της τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ...



Αντίστροφα φαίνεται ότι μετρά ο χρόνος για τις αλλαγές στην κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Γεροβασίλη. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών», ενώ πρόκειται να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο για τη Μεταναστευτική Πολιτική.

«Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης».

Χρονικά, τον προσδιόρισε μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, σύμφωνα με το «Έθνος» ο ανασχηματισμός είναι θέμα 24ώρων και θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή (10:00) με στόχο να επιταχύνει τις εξελίξεις και -παρά τις αρνήσεις κορυφαίων υπουργών- να ανακοινώσει την πρότασή του αφενός για την επανεκλογή στη θέση του γραμματέα του Πάνου Ρήγα και αφετέρου για την ανάδειξη 23μελούς Πολιτικής Γραμματείας (25μελούς μαζί με τον πρόεδρο και τον γραμματέα).

«Είναι θεμιτός και αναγκαίος» σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος, εκτιμώντας δε ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει το πιθανότερο πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Για τις τηλεοπτικές άδειες


Στη ερώτηση αν «υπάρχει πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση σε περίπτωση που η τροπολογία τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματική;»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:

«Η επιτυχία ή μη ενός νόμου παράγει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα και ουσιαστικά για όλους μας. Είναι μια επιλογή που τη πιστεύουμε. Αν κριθεί αντισυνταγματική η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, σε πρώτη φάση γίνεται επιστροφή στο προηγούμενο, αλλά ο στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος. Θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τοπίο και η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα της.  Η νέα τροπολογία θα είναι προϊόν διαλόγου, εφόσον προσαρμοστούν αυτοί που πρέπει. Θα την εφαρμόσουμε την νέα τροπολογία. Υπάρχει από την άλλη και μια αντιπολίτευση που ''κουνάει το δάχτυλο'' και λέει... πρόσεξε, πρέπει να κρίνεις τον νόμο αντισυνταγματικό για να πέσει η κυβέρνηση.

«Δεν ξέρω αν τα email είναι προϊόν υποκλοπής» τόνισε η  κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου του ΣτΕ.«Εγώ λέω ότι μπορεί να το έδωσε κάποιος που δεν το υπέκλεψε ακριβώς, μπορεί να ήταν κι από τον ίδιο χώρο. Δεν ξέρω να σας πω, ούτε εσεις ξέρετε. Κι ούτε με ενδιαφέρει αυτό» πρόσθεσε
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου