Ο Αντόνιο Γκουτέρες επικρατέστερος επόμενος Γ.Γ του ΟΗΕ

ΚΟΣΜΟΣ, ΟΗΕ,

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται, σσύμφωνα με το euronews.com. να αναδειχθεί Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών... 


Αντόνιο Γκοθτέρας
Κανένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία, που έχουν δικαίωμα αρνησικυρίας δεν έχει ασκήσει βέτο για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα και μάλιστα η ανακοίνωση έγινε με παρόντες τους εκπροσώπους και των 15 μελών του Σ.Α.

«Σήμερα ύστερα από την έκτη ψηφοφορία έχουμε πλέον ένα ξεκάθαρο φαβορί και το όνομά του είναι Αντόνιο Γκουτέρες. Γι’ αυτό κι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε επίσημη ψηφοφορία αύριο στις 10 το πρωί (ώρα Ν.Υόρκης) κι ελπίζουμε να γίνει αποδεκτή με επευφημίες. Σε αυτό προσδοκούμε. Μια ομόφωνη απόφαση για τον κύριο Γκουτέρες για τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια», τόνισε ο Βιτάλι Τσούρκιν, πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

Η δεκαετής θητεία του Αντόνιο Γκουτέρες στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει παίξει καταλυτικό ρόλο καθώς εκτιμήθηκε δεόντως ώστε να υπάρξει συναίνεση για την υποψηφιότητά του.

Η δεύτερη θητεία του Νοτιοκορεάτη Μπαν Κι Μουν ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου