Eισαγγελική έρευνα για τα capital controls και για το αδίκημα της «εσχάτης προδοσίας»!

ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, CAPITAL CONTROLS,

H εφημερίδα «Αγορά» που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο αποκαλύπτει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί, υπό άκρα μυστικότητα, καλούν μάρτυρες και συλλέγουν στοιχεία που καταδεικνύουν πώς φθάσαμε στο κλείσιμο των τραπεζών τον Ιούνιο του 2015...



Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκονται τα capital control που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015. Η εισαγγελική έρευνα, η οποία διενεργείται με άκρα μυστικότητα εδώ και μήνες, ξεκίνησε με αφορμή αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθαν και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των τραπεζικών περιορισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός , όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά», το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς κακουργηματικών πράξεων αλλά και το αδίκημα της «εσχάτης προδοσίας». 
το πρωτοσέλιδο της "ΑΓΟΡΑΣ"
Ήδη, σύμφωνα με τον ιστοχώρο usay.gr, στο πλαίσιο της έρευνας έχουν εξεταστεί περίπου δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες και οικονομολόγοι οι οποίοι φέρονται να κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης». Παράλληλα, ο εισαγγελέας συγκεντρώνει σχετικά έγραφα, από αρμόδιες αρχές, στην προσπάθεια του να ρίξει φως στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται, πάντως, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές, ο εισαγγελέας θα προσκρούσει σε τυχόν ευθύνες μελών των κυβέρνησης με αποτέλεσμα με βάση το Σύνταγμα να σταματήσει την έρευνα και για αυτό το συγκεκριμένο σκέλος να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, η οποία είναι αρμόδια σε αυτή την περίπτωση να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου