Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Η “μαθηματική εξίσωση” του τρόμου προβλέπει... Αρμαγεδδώνα!

Κι όμως η ακμή ή παρακμή στην παγκόσμια οικονομία και πολιτική μπορεί να προβλεφθεί με μία απλή μαθηματική εξίσωση. Ωστόσο, η λύση της εξίσωσης γι'αυτή την χρονική περίοδο δεν φαίνεται να είναι τόσο ευνοϊκή για τον πολιτισμό μας, σύμφωνα τον μαθηματικό Πίτερ Τούρχιν...Έντονες πολιτικές αναταράξεις, που θα κορυφωθούν αυτόν τον αιώνα, προβλέπει ένας μαθηματικός, με βάση μια... εξίσωση.

Ο Πίτερ Τούρχιν είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και μπορεί να εξηγήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά με μεγαλύτερη ακρίβεια απ'όσο μπορείς να φανταστείς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ο κόσμος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος, καθώς τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν έντονες πολιτικές αναταραχές που θα κορυφωθούν κάποια στιγμή μέσα σε αυτόν τον αιώνα.

 Τι να περιμένουμε


Ο Πίτερ Τούρχιν, αναφέρει ότι η αναταραχή θα ξεκινήσει από την παγκόσμια ελίτ, καθώς οι πλούσιοι θα αυξηθούν με γρήγορους ρυθμούς κι έτσι θα μεγαλώσει η πόλωση μεταξύ αυτών και των φτωχών.

Ο ακαδημαϊκός προβλέπει επίσης στασιμότητα και παρακμή του βιοτικού επιπέδου, καθώς και κατάρρευση της δημοσίας υγείας σε όλα τα κράτη, με αποτέλεσμα την πτώση των κρατικών εσόδων και την αύξηση των δαπανών.

"Μέσα από αυτές τις εξισώσεις δεν θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί ότι παραδείγματος χάριν ο Ντόναλντ Τραμπ  θα γινόταν ο αμερικανός πρόεδρος. Αλλά η εξίσωση  μπορεί να προβλέψει την άνοδο της κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας, η οποία θα συνεχίσει να αυξάνεται, αν δεν συμβεί κάτι" αναφέρει στην Daily Mail.

Και προσθέτει: "Η κάθοδος δεν είναι αναπόφευκτη. Μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα... είτε μία μία αλλαγή λιγότερο οδυνηρή, είτε με ένα εξ΄ολοκλήρου καινούργιο σχέδιο".

Ωστόσο, ο καθηγητής Tούρχιν είπε ότι οι θεωρίες του θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από αυτή την ζοφερή μοίρα. Έτσι, παρατηρώντας τι μπορεί να συμβεί και ποιες είναι οι «μαθηματικές» τάσεις, θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις που να εξαλείψουν μία μελλοντική ύφεση και οικονομική κατάρρευση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *