Συνεδριάζει σήμερα το ΔΝΤ για αξιολόγηση και βιωσιμότητα του χρέους

ΔΝΤ, Οικονομία, Αξιολόγηση, Χρέος,

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση των μελών του ΔΝΤ, στο ενδεχόμενο ενός νέου ελληνικού προγράμματος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα...


Mε θέμα την αξιολόγηση του δεύτερου ελληνικού προγράμματος, καθώς και την έκθεση για την ελληνική Οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Διευθυντών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το ΔΝΤ αναμένεται να επισημάνει την πολιτική εκτροπή σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος και την αποτυχία αποτελεσματικής εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα θα επισημανθεί ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι «εξαιρετικά μη βιώσιμο».

Κατά τη διάρκεια τη συνεδρίασης, αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση των μελών του Ταμείου, στο ενδεχόμενο ενός τρίτου ελληνικού προγράμματος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά απορρίπτει τις ευθύνες που καταλογίζει το Ταμείο, σχετικά με την αποτυχία του δεύτερου προγράμματος.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη, στο EuroWorking Group, αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρξει συμφωνία επί της αρχής, σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες της β’ αξιολόγησης, αλλά και τα προαπαιτούμενα συμμετοχής του Ταμείου σε νέο πρόγραμμα, που σχετίζονται με το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου